Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα βλέμματα στην Έφη Αχτσιόγλου και τις σημερινές (19/11) αποφάσεις των «6 συν 6»

Κρίσιμη είναι η σημερινή (19.11.2023) ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη μέσω zoom της ομάδας των μελών και στελεχών που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου και που συνιστούν ένα μπλοκ ευρύτερο της τάσης των «6 συν 6», όπου θα συζητηθεί το κείμενο είτε της αποχώρησης, είτε της παραμονής στο κόμμα με όρους.

Εκατοντάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσκεινται στην πλευρά της ομάδας Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Χαρίτση, θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν εάν η επόμενη μέρα θα τους βρει εντός ή εκτός κόμματος. Εκτιμάται ότι στην πανελλαδική συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν διαδικτυακά περισσότερα από 1.000 άτομα.

Στην περίπτωση, πάντως, που οι βουλευτές αποχωρήσουν, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχουν οι απαιτούμενοι τουλάχιστον δέκα, ώστε να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα με πλήρη δικαιώματα, εάν συνυπολογιστούν οι επτά βουλευτές που υπέγραψαν το κείμενο αποχώρησης από την Κεντρική Επιτροπή (Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης, Τζανακόπουλος, Αναγνωστοπούλου, Φωτίου, Τζούφη) συν οι Τσακαλώτος και Πέρκα που είναι ήδη ανεξάρτητοι βουλευτές…

Όλα αυτά, την ώρα που δύο νέες δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, με ποσοστά κοντά στο 12%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
Κώστας Καρμανλής: «Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες, να τους ακούμε και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες στα μπλόκα τις τελευταίες ώρες
Κώστας Καραμανλής
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 36
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ