Κόσμος

Μέση Ανατολή: Ο Ισραηλινός πρεσβευστής στις ΗΠΑ είπε ότι η Χαμάς ενδέχεται να απελευθερώσει σημαντικό αριθμό ομήρων

Το Ισραήλ ελπίζει ότι τις επόμενες μέρες η Χαμάς ενδέχεται να απελευθερώσει σημαντικό αριθμό ομήρων που είχε απαγάγει όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ ελπίζει ότι ένας σημαντικός αριθμός ομήρων μπορεί να απελευθερωθεί από την Χαμάς «μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε σήμερα (19.11.2023) ο Μίχαελ Χερζόγκ, Ισραηλινός πρεσβευτής στις ΗΠΑ, δίνοντας την ελπίδα ότι θα τελειώσει ο εφιάλτης για πολλούς από τους απαχθέντες του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ έκανε την αποκάλυψη στη διάρκεια συνέντευξης του στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC, όπου είπε ότι η Χαμάς ενδέχεται να απελευθερώσει πολλούς από τους ομήρους που κρατάει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα ο  πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, είχε τονίσει ότι ενισχύεται η πεποίθησή του, σχετικά με την επίτευξη μιας συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, προσθέτοντας ότι οι προκλήσεις που παραμένουν είναι «πολύ μικρές».

«Οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη μία συμφωνία είναι κυρίως πρακτικές και διαχειριστικές», δήλωσε ο Σεΐχης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζορντάν Μπαρντελά παραδέχτηκε τη σχέση του με την Ιταλίδα πριγκίπισσα Καρολίνα: «Είμαι ευτυχισμένος, δεν κρυβόμαστε πλέον»
Καλεσμένος στην εκπομπή του France 2, ο ακροδεξιός πολιτικός αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του - «Δύσκολο να διατηρήσει κανείς την ιδιωτική του ζωή όταν ασκεί πολιτική στο επίπεδο που βρίσκομαι εγώ»
Ο Ζορντάν Μπαρντελά
Νύχτα «κόλασης» στην Ουκρανία: 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίας από ρωσικές επιθέσεις
Επιθέσεις με πυραύλους και drones τραυμάτισαν επίσης δεκάδες ανθρώπους σε διάφορες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Κιέβου, της Οδησσού, του Ντνιπροπετρόφσκ και του Χαρκόβου
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία