Κόσμος

Κολλητός του Πούτιν και αρχηγός κόμματος στη Ρωσία απήγαγε κοριτσάκι από την Χερσώνα και το «βάφτισε» δικό του

Τα αίσχη που έχουν γίνει κατά την διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έρχονται σιγά σιγά στο φως. Η πιο πρόσφατη αποκάλυψη αφορά τον Σεργκέι Μιρόνοφ, ηγέτη του φίλα προσκείμενου στο Κρεμλίνο κόμματος «Δίκαιη Ρωσία», ο οποίος είχε υιοθετήσει, μαζί με τη σύζυγό του, ένα κοριτσάκι δυο ετών από την Ουκρανία αφού πρώτα το απήγαγαν και το μετέφεραν στη Ρωσία.

Ο ίδιος το διέψευσε σήμερα και φυσικά κατηγόρησε το Κίεβο και τη Δύση ότι βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση.

Το BBC και ο ρωσικός ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie Istorii (Σημαντικές Ιστορίες) επιβεβαίωσαν νωρίτερα ότι ο Σεργκέι Μιρόνοφ, υποστηρικτής της επίθεσης στην Ουκρανία και στέλεχος του καθεστώτος Πούτιν για περισσότερα από 20 χρόνια, είχε υιοθετήσει, μαζί με τη σύζυγό του, ένα δίχρονο κορίτσι από την Ουκρανία που είχε μεταφερθεί στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το BBC, το κοριτσάκι, που ονομάζεται Μαργαρίτα, ήταν ένα από μια ομάδα 48 παιδιών που στάλθηκαν στη Ρωσία από ένα βρεφοκομείο στη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, μετά την κατάληψη της πόλης κατά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης τον Φεβρουάριο του 2022.

 

 

Η σύζυγος του Ρώσου βουλευτή και ηγέτη του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» Σεργκέι Μιρόνοφ απήγαγε το 2022 από την κατεχόμενη Χερσώνα ένα κοριτσάκι δέκα μηνών από την Ουκρανία και εν συνεχεία την υιοθέτησαν και της άλλαξαν το όνομα. Την έρευνα για τα παιδιά που απήχθησαν από την Ουκρανία έκαναν δημοσιογράφοι των δυο ΜΜΕ.

Οι ενέργειες του 70χρονου Ρώσου βουλευτή και της 55χρονης συζύγου του μπορεί να χαρακτηρισθούν ως έγκλημα πολέμου και γενοκτονία από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την αρμόδια επίτροπο της Ρωσίας για τα παιδιά Μαρία Λβόβα Μπελόβα, με αφορμή τις μεταφορές παιδιών από την Ουκρανία στην Ρωσία.

Η Μόσχα απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές ισχυριζόμενη ότι προστατεύει τα παιδιά από τις μάχες.

Η Ουκρανία εκτιμά ότι 20.000 παιδιά από την Ουκρανία έχουν σταλεί με τη βία στη Ρωσία. Σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με το Κίεβο, μόνο περίπου 400 έχουν επαναπατριστεί από τις ουκρανικές αρχές.

Έτσι άρπαξαν το παιδάκι

Σύμφωνα με την έρευνα, στα τέλη Αυγούστου του 2022 η Νίνα Βαρλάμοβα, χωρίς να είναι επίσημα σύζυγος του Μιρόνοφ επισκέφθηκε βρεφοκομείο στην περιοχή της κατεχόμενης Χερσώνας. Στο ταξίδι της την συνόδευε η αναπληρώτρια του Μιρόνοφ στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) Γιάνα Λαντράτοβα. Από την Χερσώνα πήραν μαζί του στην Μόσχα δύο παιδία , την ηλικίας 10 μηνών Μαργαρίτα Προκοπένκο και τον ηλικίας δύο ετών Ιλιά Βάσενκο.

Το κοριτσάκι εκείνη την περίοδο έπασχε από βρογχίτιδα και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο παίδων της περιοχής της Χερσώνας, όπως δήλωσε η διευθύντρια του παιδιατρικού τμήματος Νατάλια Λιούτικοβα. Σύμφωνα με την ίδια, η Τατιάνα Ζασλάφσκαγια η οποία είχε διορισθεί στην θέση του επικεφαλής του βρεφοκομείου μετά την κατοχή της Χερσώνας και η οποία συνόδευε την Βαρλάμοβα ζητούσε να επισπευσθεί το εξιτήριο της μικρής Μαργαρίτα από το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του BBC Panorama, η μητέρα της την εγκατέλειψε ενώ είναι άγνωστο που βρίσκεται ο πατέρας της.  «Όταν ρώτησα, γιατί πρέπει να να εκδώσουμε εξιτήρια για άρρωστα παιδιά , η Ζασλάφσκαγια είπε ότι η γυναίκα αυτή τα διάλεξε και θα τα μεταφέρει στην Μόσχα, όλα είναι έτοιμα και υπάρχουν και τα εισιτήρια», ανάφερε η Λιουτίκοβα. Οι γιατροί κατάφεραν να καθυστερήσουν το εξιτήριο για μια εβδομάδα.

Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Σεργκέι Μιρόνοφ και η ήδη επίσημη σύζυγος του εκείνη τη στιγμή (η πέμπτη κατά σειρά) έκαναν τα χαρτιά της Μαργαρίτα, σύμφωνα με τα ο οποία οι δύο τους είναι και οι γονείς της. Εκτός από αυτό άλλαξαν και το όνομα της μικρής εκδίδοντας πιστοποιητικό γέννησης με το όνομα «Μαρίνα Μιρόνοβα» αναφέροντας ως τόπο γέννησης την πόλη Παντόλσκ στα περίχωρα της Μόσχας. Αυτό είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό που έγινε γνωστό.

Την διαδικασία της υιοθεσίας μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς με βάση τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή των δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι απευθύνθηκαν στον Μιρόνοφ και στην Βαρλάμοβα για να σχολιάσουν, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν να του παρουσιάσουν τα στοιχεία.

Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, 70 ετών, έσπευσε να χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα αυτά ως «υστερική παραποίηση που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και οι δυτικοί χειριστές τους».

«Υπάρχει μόνο ένας στόχος πίσω από όλα αυτά: να δυσφημιστούν όσοι υιοθετούν σήμερα μια ασυμβίβαστα πατριωτική στάση», πρόσθεσε αυτός ο πρώην πρόεδρος της Άνω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου (2001-2011) στο Χ (πρώην Twitter).

Ο Μιρόνοφ, ο οποίος εργάστηκε δίπλα στον Βλαντίμιρ Πούτιν ως δήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης τη δεκαετία του 1990, δήλωσε επίσης σήμερα ότι η Ρωσία θα επιτύχει «μια πλήρη νίκη» στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει νομικό πόλεμο στους New York Times και ζητά 15 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαντά μετωπικά στην ιστορική εφημερίδα, κατηγορώντας την ότι σπιλώνει την εικόνα του με «ψέματα» για τις υποτιθέμενες σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ντόναλντ Τραμπ: «1.700 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και θα μείνουμε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν μακρά συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο για τον πνευματικό και γεωπολιτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φτάνει στο Λευκό Οίκο
Νέα Υόρκη: 38χρονος χτύπησε με το αυτοκίνητό του 16χρονη επειδή τον απέρριψε – Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση
Το άτυχο κορίτσι εκσφενδονίστηκε και χτύπησε σε στύλο - Στο βίντεο φαίνεται η μητέρα της να τραυματίζεται στα πόδια και να γονατίζει πάνω από το παιδί της φωνάζοντας «κόρη μου, κόρη μου»
Αυτοκίνητο
2
Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης πεθαίνει μέρα με τη μέρα στη Βραζιλία – Έκταση ίση με την Ισπανία καταστράφηκε σε 40 χρόνια
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το τροπικό δάσος της Βραζιλίας έχασε έκταση σχεδόν ίση με εκείνη όλης της Ισπανίας, προειδοποιούν νέα δορυφορικά δεδομένα
Πυρκαγιά στον Αμαζόνιο
Η Πολωνία καλεί το ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για τα χειρότερα απέναντι στη Ρωσία – «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο»
Ο Κάρολ Ναβρότσκι κάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να ενισχύσει την άμυνά της μετά την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αποδόθηκαν στη Μόσχα
Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Κάρολ Ναβρότσκι
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία