Πολιτική

Γιώργος Φλωρίδης: Στη φυλακή οι εμπρηστές και δήμευση της περιουσίας τους

Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Φλωρίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι εμπρηστές θα μπαίνουν στη φυλακή και θα δημεύεται η περιουσία τους. 

Όπως εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης «αφαιρούμε από πολλά αδικήματα το το στάδιο του βουλεύματος» ενώ ανέφερε ότι τα πλημμελήματα θα δικάζονται από μονομελείς συνθέσεις.

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι τα κακουργήματα θα τιμωρούνται πλέον με 20 χρόνια, ενώ θα δίνεται προτεραιότητα στις δίκες για εμπρησμούς και τροχαία δυστυχήματα. «Οι εμπρηστές θα πηγαίνουν σίγουρα φυλακή και θα δημεύεται η περιουσία τους» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με όσους παραβιάζουν το κόκκινο φανάρι, ανέφερε ότι «αν περάσεις κόκκινο και σκοτώσεις άνθρωπο πας φυλακή».

Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε νέες φυλακές για χαμηλές ποινές διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για νέους χώρους που θα κατασκευαστούν διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ