Οικονομία

Πάολο Τζεντιλόνι: Δίνει 51% πιθανότητες για μεταρρύθμιση Συμφώνου Σταθερότητας

51% πιθανότητες να κλείσει η συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης έως αύριο το πρωί έδωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, σήμερα (7.12.23) από τις Βρυξέλλες.

Με την άφιξη του στο Eurogroup, λίγες ώρες πριν την έναρξη του δείπνου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ που θα συζητήσουν για τη μεταρρύθμιση της δημοσιονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι η πρόταση της Επιτροπής είναι «ισορροπημένη» και τόνισε την ανάγκη οι αλλαγές που θα γίνουν να διατηρήσουν αυτή την ισορροπία.

Εκτός από μια «ισορροπημένη λύση», είπε, θα πρέπει να σεβαστούμε την αρχική δέσμευσή μας όταν ξεκίνησε η διαδικασία της αναθεώρησης που δεν είναι άλλη από την «απλοποίηση των κανόνων». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Πάολο Τζεντιλόνι: «Χρειαζόμαστε δημοσιονομική σταθερότητα και διασφαλίσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους, όμως παράλληλα χρειαζόμαστε περιθώρια για επενδύσεις και ανάπτυξη».

Με την ελπίδα μιας οριστικής συμφωνίας στη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συναντώνται σήμερα το βράδυ στις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες σε ένα δείπνο αφιερωμένο γι’ αυτό το σκοπό, αλλά και αύριο, 8 Δεκεμβρίου, στο Συμβούλιο Ecofin. Το αποψινό δείπνο έχει συγκαλέσει η ισπανική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η απαραίτητη πολιτική ισορροπία πριν το αυριανό Ecofin. Με τις θέσεις μεταξύ των χωρών να αποκλίνουν σε αρκετές πτυχές της μεταρρύθμισης, η διαπραγμάτευση αναμένεται να είναι δύσκολη και περίπλοκη, τονίζουν ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
4 «μνηστήρες» για την Ακτή Βουλιαγμένης - Κατατέθηκαν οι προσφορές για μακροχρόνια μίσθωση
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η εκμίσθωση, για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης για ακόμη 10 έτη, της μοναδικής διαθέσιμης προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση οργανωμένης παραλίας στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Η Ακτή Βουλιαγμένης
Παπαθανάσης: Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης στα 22,4 δισ. ευρώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις απορρόφησης μεταξύ των 27 κρατών - μελών της ΕΕ.
Ο Νίκος Παπαθανάσης
ΑΑΔΕ: Παράταση έως τις 1.5.2026 για την έναρξη της Α’ φάσης ψηφιακού δελτίου αποστολής για τους ελαιοπαραγωγούς
Η νέα ημερομηνία που ανακοίνωσε το υπουργείο και η ΑΑΔΕ διευκολύνει τους ελαιοπαραγωγούς – αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, προσφέροντάς τους περισσότερο χρόνο προετοιμασίας
REUTERS
Κύκλοι υπουργείου Ενέργειας: Δικαίωση Μητσοτάκη η πρόταση της Κομισιόν για αναβάθμιση των ενεργειακών υποδομών με σκοπό τη μείωση των λογαριασμών και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας
Η ραχοκοκαλιά του ευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος, η υποδομή δικτύων, θα εκσυγχρονιστεί και θα επεκταθεί ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό της
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης