Κόσμος

Ινδία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο κυκλώνας Μιτσάουνγκ

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τσενάι, στη νοτιοανατολική Ινδία, από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που άρχισαν τη Δευτέρα, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι και εργοστάσια κλειστά στην πόλη αυτή, κόμβο που φιλοξενεί μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες ηλεκτρονικών και αυτοκινήτων, περίπου τέσσερις ημέρες αφού ο κυκλώνας Μιτσάουνγκ σάρωσε τις ακτές της.

Σύμφωνα με τις αρχές, κάποιες περιοχές στη νοτιοανατολική Ινδία χαμηλού υψομέτρου του κρατιδίου εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εθελοντές μεταφέρουν τρόφιμα και άλλες προμήθειες στους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τα νερά στα σπίτια τους σε φτωχές συνοικίες και άλλες περιοχές.

Η ευρύτερη περιοχή της Τσενάι φιλοξενεί εγκαταστάσεις των ινδικών μονάδων διαφόρων παγκόσμιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai Motor, Daimler και των παρόχων Foxconn και Pegatron της Apple.

Ενώ πολλές από αυτές, συμπεριλαμβανομένων των ταϊβανέζικων Pegatron και Foxconn, επαναλειτούργησαν μέσα σε διάστημα μιας μέρας ή δύο μετά την έλευση του κυκλώνα, κάποια εργοστάσια του ομίλου TVS που βρίσκονται στις χειρότερα πληγείσες περιοχές δεν έχουν ανοίξει ακόμη, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας.

india plimmires reuters

Πάροχοι υπηρεσιών πληροφορικής στην Τσενάι ανακοίνωσαν εργασία από το σπίτι για αυτήν την εβδομάδα, ενώ σχολεία και κολλέγια έκλεισαν. Κάποια σχολεία και κολλέγια μετατράπηκαν σε προσωρινά καταφύγια.

Οι πλημμύρες αυτήν την εβδομάδα στην Τσενάι ξύπνησαν μνήμες των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν αυτές που είχαν σαρώσει την πόλη πριν από 8 χρόνια, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 290 ανθρώπους.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, που βρίσκεται βορειότερα και όπου ενέσκηψε αρχικά την Τρίτη το απόγευμα ο κυκλώνας, η ζημιά που προκλήθηκε είναι σχετικά περιορισμένη. Δρόμοι υπέστησαν ζημιές και δέντρα ξεριζώθηκαν από τα μεγάλα κύματα στις ακτές.

Ο υπουργός Άμυνας Ράτζνατ Σινγκ επισκέφθηκε την Τσενάι χθες, Πέμπτη, και ανακοίνωσε ότι το Νέο Δελχί θα αποδεσμεύσει δεύτερη δόση 4,5 δισεκατομμυρίων ρουπιών για να βοηθήσει το Ταμίλ Ναντού να διαχειριστεί τη ζημιά που υπέστη. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε επίσης σχέδιο ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων ρουπιών για την διαχείριση των ζημιών από τις πλημμύρες στην Τσενάι, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost