Κόσμος

Ελβετία: Καταδίωξη αποκάλυψε 14 μετανάστες κρυμμένους μέσα σε βαν

Η αστυνομία στην Ελβετία ανακοίνωσε πως ανακάλυψε, έπειτα από μια καταδίωξη, 14 μετανάστες, πιθανότατα Σύρους, στο πίσω μέρος ενός βαν, με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Το όχημα με τους μετανάστες δεν σταμάτησε σε ένα σημείο ελέγχου στη βόρεια Ιταλία, όπως και στη βόρεια έξοδο της σήραγγας του Γκόταρντ, όπου είχε αναπτυχθεί η αστυνομία του καντονιού Ούρι στην Ελβετία.

Ο οδηγός του βαν αγνόησε τις εντολές των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας «υπερβολική ταχύτητα και παραβιάζοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας», εξηγεί σε ένα δελτίο Τύπου η αστυνομία.

Περιπολικά άρχισαν να καταδιώκουν το όχημα. Το σταμάτησαν σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την έξοδο της σήραγγας στην πόλη Φλούλεν, στις όχθες της λίμνης Λουκέρνης.

Οι επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η Ελβετία αποτελεί πολύ σημαντικό σημείο διέλευσης για τους μετανάστες που επιθυμούν να φθάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS