Κόσμος

Πρόστιμο για το Pornhub – Κέρδισε πάνω από 780.000 ευρώ από sex trafficking

Οι ιδιοκτήτες του Pornhub, ενός από τους μεγαλύτερους ιστότοπους με περιεχόμενο για ενήλικες στον κόσμο, παραδέχθηκαν ότι φιλοξενούσαν βίντεο και δέχονταν πληρωμές από μια εταιρεία παραγωγής ταινιών για ενήλικες που δεν λειτουργεί πλέον, οι χειριστές της οποίας καταδικάστηκαν για σεξουαλική διακίνηση.

Σύμφωνα με το Sky News η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Pornhub, η Aylo Holdings παραδέχτηκε ότι κέρδισε περισσότερα από 864.000 δολάρια (784.000 ευρώ) από τη σεξουαλική διακίνηση, αναρτώντας βίντεο με γυναίκες στον ιστότοπό του χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ανέφεραν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ.

Η Aylo Holdings πλούτιζε «εν γνώσει της, κλείνοντας το μάτι» στα θύματα που ενημέρωναν στην εταιρεία ότι τους είχαν πει ψέματα και ότι τους είχαν εξαναγκάσει στα βίντεο», δήλωσε ο Τζέιμς Σμιθ, επικεφαλής του γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία με έδρα το Μόντρεαλ, παλαιότερα γνωστή ως MindGeek, συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια δολάρια (1,4 εκατομμύρια λίρες) στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και ατομικές αποζημιώσεις στα θύματα.

Σύμφωνα με μια συμφωνία μεταξύ του Aylo και των εισαγγελέων, η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση στα θύματα, αλλά δεν είναι γνωστό ποια θύματα θα επιλεχθούν και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Σύμφωνα με το Sky News, διαπιστώθηκε ότι η Aylo φιλοξενούσε βίντεο και δεχόταν πληρωμές από το GirlsDoPorn, μια πλέον ανενεργή εταιρεία παραγωγής ταινιών για ενήλικες, οι χειριστές της οποίας καταδικάστηκαν για μια σειρά εγκλημάτων σεξουαλικής εμπορίας.

Ο Breon Peace, εισαγγελέας των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, είπε: «Ελπίζουμε ότι αυτό το ψήφισμα, το οποίο περιλαμβάνει ορισμένες συμφωνημένες πληρωμές στις γυναίκες των οποίων οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στις πλατφόρμες της εταιρείας και μια ανεξάρτητη παρακολούθηση θα φέρει κάποια μέτρα σε όσους επηρεάζονται αρνητικά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομική εισβολή στο αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό κανάλι TELE1 στην Τουρκία - Συνελήφθη ο διευθυντής, κατηγορείται για «κατασκοπεία»
Ο διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ του προφυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και υπέρ ξένων υπηρεσιών
Αστυνομική επιχείρηση σε τουρκικό κανάλι
Βέβαιος ο Τραμπ πως το Ισραήλ δεν θα προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη – «Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες»
Η Κνέσετ ψήφισε υπέρ της συζήτησης δύο νομοσχεδίων που επεκτείνουν την ισραηλινή κυριαρχία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατελήφθη στον πόλεμο του 1967
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει το σχέδιο ειρήνης για την Γάζα
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να συναντηθεί με τον Πούτιν παρότι ακύρωσε το ραντεβού της Βουδαπέστης
Αλλά και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε από την πλευρά του ότι «ο διάλογος είναι πάντα προτιμότερος από την αντιπαράθεση, τις διαμάχες, πολλώ δε μάλλον από τον πόλεμο»
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ