Ελλάδα

Οινοτουρισμός: Γνωρίστε τα μυστικά του κρασιού στη φύση

Στην Ελλάδα, ο Οινοτουρισμός θεωρείται μάλλον «νέα τάση» παρότι η χώρα μας είναι κατεξοχήν οινοπαραγωγική με σημαντική ετήσια παραγωγή και μοναδικές τοπικές ποικιλίες.

Σε κάθε περίπτωση ο διαρκώς εξελισσόμενος τα τελευταία χρόνια οινοτουρισμός προσφέρει μια εκδρομή-εμπειρία, κομμένη και ραμμένη μάλιστα στα μέτρα των Αθηναίων, μιας και αρκετά οινοποιεία βρίσκονται λίγο έξω από την Αθήνα.

Εκτός από την δοκιμή εκλεκτών οίνων, το πακέτο περιλαμβάνει ακόμα μια βόλτα στο χώρο του οινοπείου-κτήματος , «επιμόρφωση» για την παρασκευή του κρασιού και τα μυστικά του, δοκιμή συνοδευτικών σνακ και φαγητών και φυσικά αγορές εκλεκτών οίνων.

Όσοι θέλουν να «γευτούν μια εξαιρετική οινική εμπειρία μετακινούμενοι ελάχιστα από την αγκαλιά της πόλης μια σειρά επιλογών ξεδιπλώνονται στο Κορωπί, το Μαρκόπουλο και την Ανάβυσσο. Και οι τρεις αυτές περιοχές φημίζονται από την αρχαιότητα για την αμπελοοινική τους δραστηριότητα.

Κτήμα Κοκοτού Σταμάτα: Από τα πιο γνωστά και «έμπειρα» του Αττικού αμπελώνα. Βρίσκεται κάπου στο… μέσο του πουθενά, σ’ έναν λόφο. Εδώ, ο οινοποιός Γιώργος Κοκοτός εντόπισε ένα ευρύ ξέφωτο κι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ζωή της πόλης και να εγκατασταθεί σε αυτό το μέρος δημιουργώντας εκλεκτά κρασιά.

Στα συν του οινοποιείου και το ότι προσφέρει δραστηριότητες για τα παιδιά. Οι γευστικές δοκιμές κρασιού συνδυάζονται με φαγητό σε έναν πολύ ατμοσφαιρικό χώρο, με μοναστηριακά τραπέζια. Η θέα περιλαμβάνει τα βουνά της Πεντέλης και της Πάρνηθας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βραχυκύκλωμα «βλέπουν» οι ερευνητές ως αιτία της φωτιάς στο Ίλιον - «Αν ήταν νύχτα δεν θα έβγαινε κανείς ζωντανός»
«Ευτυχώς κανείς από τις 5 οικογένειες που έμεναν στους επάνω ορόφους δεν τραυματίστηκε, περιμένουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής για να δούμε από τι προκλήθηκε η πυρκαγιά», λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης
Πυρκαγιά σε κατάστημα με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ανδρομάχης και Πηνελόπης στο Ίλιον Αττικής
Βίντεο ντοκουμέντο από το ένοπλο επεισόδιο έξω από μπαρ στο Ηράκλειο - «Θα δεις» είπε ο 23χρονος στον «πορτιέρη» που νοσηλεύεται
Στα πλάνα καταγράφονται οι τρεις νεαροί, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, να βγαίνουν στο πεζοδρόμιο με πιστόλια και μαχαίρι στα χέρια, να ανταλλάσσουν κουβέντες με τον τραυματία και ακόμη ένα άτομο
Κρήτη