Κόσμος

Φρέντι Μπελέρης: Η δίκη είναι κακόγουστα στημένη

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στην φυλακή με τη δίκη του να συνεχίζεται στις 10 Ιανουαρίου, ενώ νέα στοιχεία αναδεικνύουν ένα διάτρητο κατηγορητήριο από την πλευρά των αρχών στην Αλβανία.

«Η δίκη είναι στημένη κακόγουστα και θέλουν να με δικάσουν οπωσδήποτε χωρίς να γνωρίζω το λόγο», δήλωσε ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης στις δικαστικές Αρχές στην Αλβανία.

Στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης στο δικαστήριο κατά της διαφθορά και του οργανωμένου εγκλήματος στα Τίρανα ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε πως «κρατούμε στη φυλακή με ένα πλαστογραφημένο ποινικό μητρώο» και πρόσθεσε ότι «η εισαγγελία συνεχίζει να πλαστογραφεί τα στοιχεία της δικογραφίας».

Επανέλαβε το αίτημα προς το δικαστικό σώμα να του παραχωρηθεί η σχετική ενημέρωση για τα άτομα που, κατά τον Φρέντι Μπελέγρη, παραποιούν τα στοιχεία, γεγονός που θα του επιτρέψει σωστή υπεράσπιση.

Η σημερινή συνεδρίαση άρχισε με την ανακοίνωση του δικαστηρίου για την απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης για εξαίρεση δυο δικαστών από την τριμελή σύνθεση.

Στη συνέχεια κατάθεσαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ αυτών και ένας δημοσιογράφος που είχε πάρει συνέντευξη από τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας.

Στη συνέχεια η υπεράσπιση ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες οι γραμματείς του δικαστηρίου και της εισαγγελίας της Αυλώνας, για το οποίο αίτημα το δικαστήριο αποσύρθηκε να λάβει απόφαση.

Μαζί με την απόφαση θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία για την νέα συνεδρίαση.

Ωστόσο, χθες το Πρωτοδικείο του ίδιου δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα του Φρέντυ Μπελέρη για τροποποίηση των μέτρων ασφαλείας εις βάρος του. Το δικαστήριο στην απόφασή του επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι στην υπόθεση δεν έχει αλλάξει τίποτε από τότε που λήφθηκε η δικαστική απόφαση για την προφυλάκιση του.

.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος