Κόσμος

Σεισμός στην Ιαπωνία: 155 δονήσεις μέσα σε μερικές ώρες και δεκάδες νεκροί

Από 155 σεισμούς χτυπήθηκε η Ιαπωνία από τις 9:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα της 2ας Ιανουαρίου, όταν και χτύπησε ο σεισμός των 7,6 Ρίχτερ.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους σεισμούς που έγιναν στην Ιαπωνία είχαν ισχύ ανώτερη των 3,0 βαθμών, ενώ αρκετοί από αυτούς ήταν πάνω από 5 Ρίχτερ. 

Ο μέχρι στιγμής —και ακόμη προσωρινός— απολογισμός των ιαπωνικών αρχών κάνει λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα ανέφερε πως υπάρχουν πολλά θύματα. «Επιβεβαιώθηκαν πολύ μεγάλες ζημιές» καθώς και «πολυάριθμα θύματα», αφού «κτίρια κατέρρευσαν και (εκδηλώθηκαν) πυρκαγιές», δήλωσε ο Κισίντα. «Θα χρειαστεί να αποδυθούμε σε κούρσα με τον χρόνο» για να σωθούν ζωές, πρόσθεσε.

Πολλοί δρόμοι υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με καταγραφή από τον αέρα, τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, τονίζοντας πως είναι δύσκολη η πρόσβαση στο βόρειο άκρο της χερσονήσου Νότο. Αφού ήρθε η προειδοποίηση για τσουνάμι, οι αρχές θα προσπαθήσουν να φθάσουν στις περιοχές που έχουν αποκοπεί διά θαλάσσης, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον Κισίντα, περίπου 1.000 μέλη των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων αναπτύχθηκαν ήδη σε σεισμόπληκτες περιοχές και διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
13
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS