Κόσμος

Ουγκάντα: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 3 επιβαίνοντες

Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην Ουγκάντα, στη δυτική επαρχία Ντορόκο. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της αφρικανικής χώρας, συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μέσα ενημέρωσης της Ουγκάντας, οι τρεις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο Mi-28 σκοτώθηκαν.

Το ελικόπτερο, το οποίο συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF) στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Οι ADF συγκροτήθηκαν κυρίως από μουσουλμάνους αντάρτες της Ουγκάντας και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 λυμαίνονταν τις ανατολικές επαρχίες της ΛΔ Κονγκό, σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους. Το 2019, ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, που έκτοτε έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές επιθέσεις των ADF.

Το 2021, Καμπάλα και Κινσάσα ξεκίνησαν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις για να εκδιώξουν τους αντάρτες των ADF από τα προπύργιά τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βάλουν τέλος στις επιθέσεις της οργάνωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 8
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6
3 νεκροί στην Ιταλία από αλλαντίαση μετά από κατανάλωση φαγητού καντίνας - Στο νοσοκομείο αρκετοί με συμπτώματα
Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι πλανόδιοι που πούλησαν τα ύποπτα τρόφιμα στους ασθενείς - Μία 38χρονη, μία 45χρονη και ένας 52χρονος έφυγαν από τη ζωή μετά από κατανάλωση γουακαμόλε και σάντουιτς με μπρόκολο
Ασθενοφόρο 4