Κόσμος

Καμάλα Χάρις: Το αεροσκάφος που την μετέφερε άλλαξε πορεία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών

Το αεροσκάφος Air Force Two, το οποίο μετέφερε την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, χρειάστηκε να αλλάξει πορεία την  Τρίτη (09.01.2024) κατά την επιστροφή του από την Ατλάντα στην Ουάσιγκτον εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της.

Ενώ επέστρεφε από την Τζόρτζια στην αμερικανική πρωτεύουσα το αεροσκάφος «εξετράπη στο διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες από την αεροπορική βάση Άντριους λόγω της κακοκαιρίας», εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της κυρίας Χάρις, η Κίρστεν Άλεν, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα. Το αεροσκάφος αντιμετώπισε «διατμητικό άνεμο», σύμφωνα με πηγή ενημερωμένη για το συμβάν.

Ο συγκεκριμένος όρος της αεροπορίας αναφέρεται σε τοπικούς ανέμους που παρουσιάζουν απότομες και μεγάλες αλλαγές ταχύτητας και κατεύθυνσης σε μικρά χρονικά διαστήματα, κατά συνέπεια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην προσγείωση ή στην απογείωση αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ντάλες και η κυρία Χάρις βρίσκεται στο σπίτι της, καθησύχασε η ανακοίνωση της εκπροσώπου της.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι σαρώνουν την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από χθες και τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, σύμφωνα με την αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
2