Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική για τα Τέμπη: Προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων της τραγωδίας στα Τέμπη κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του στην εξεταστική επιτροπή.

«Η προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη είναι σε πλήρη εξέλιξη από μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας» αναφέρουν σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι στην επιτροπή.

Όπως σημειώνουν «οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησαν να δημιουργήσουν ξανά στρεβλές εντυπώσεις και να υπηρετήσουν με κάθε τίμημα το δόγμα του “ανθρώπινου λάθους”, αυτή τη φορά με πρόσχημα τον ιατρικό φάκελο του νεκρού μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας και προκαλώντας ακόμη και την οικογένεια του, που πενθεί. Δεν δίστασαν, μάλιστα, να επιδιώξουν ανεπιτυχώς να διακοπεί η δημόσια τηλεοπτική κάλυψη των εργασιών της επιτροπής».

Τονίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «δεν θα επιτρέψει τέτοιες μεθοδεύσεις» και «απαιτεί την άμεση κλήση στην εξεταστική επιτροπή των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή σύμφωνα με τη σειρά των μαρτύρων που είχε οριστεί» και προσθέτουν:

«Επιπλέον, είναι κρίσιμο να διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων και να κληθούν στην επιτροπή οι κ.κ. Σπηλιόπουλος, Κατσιούλης, Γεροντήδου, Διακομανώλη, Γενηδούνιας, Λεβέντης, Βαρελάς, Σταθόπουλος και Τσικαλάκης. Πρόκειται για πρόσωπα που κατείχαν θέσεις σε κρίσιμες χρονικές περιόδους άμεσα σχετιζόμενες με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και η κατάθεση τους θα ρίξει άπλετο φως στις ευθύνες, τις εγκληματικές ολιγωρίες και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αχιλλέας Μπέος κατά Ακύλα και Eurovision: «Παρουσιάζεται μια εικόνα τραγική, με ένα παιδί να κουνάει τον κ@@ο του»
Στην αρχή του βίντεο ο δήμαρχος Βόλου, ανέφερε οι ακόλουθοί του και όσοι τον παρακολουθήσουν να μην τον αποκαλέσουν «σεξιστή, ρατσιστή, φοβικού», λόγω των όσων θα πει στη συνέχεια
Αχιλλέας Μπέος
12
Νέο μήνυμα της Αθήνας στην Τουρκία για τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, ξεκάθαρο το καθεστώς στο Αιγαίο
Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί τις κινήσεις της Άγκυρας, υπενθυμίζοντας ότι το νομικό πλαίσιο για τα νησιά, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ είναι σαφές
Ο χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας 11