Κόσμος

Ρωσία: Η FSB συνέλαβε άνδρα που κατηγορείται ότι προετοίμαζε επίθεση σε κτίριο του υπουργείου Άμυνας

Συνελήφθη ένας άνδρας στη Σιβηρία από την FSB, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, επειδή κατηγορείται ότι προετοίμαζε επίθεση με βόμβες μολότοφ σε κτίριο του υπουργείου Άμυνας, μετέδωσαν σήμερα Δευτέρα (22.1.2024) τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της FSB, την οποία επικαλούνται τα πρακτορεία TASS και Interfax της Ρωσίας, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι ήρθε σε επαφή τον Νοέμβριο μέσω ίντερνετ με «τρομοκρατική παραστρατιωτική οργάνωση» και ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση στην Μπαρναούλ, την πρωτεύουσα της Αλτάι.

Το πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε βίντεο που δείχνει την σύλληψη του υπόπτου από πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας με καλυμμένα τα πρόσωπα. Στον συλληφθέντα, ο οποίος δήλωσε αθώος, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης», σύμφωνα με το TASS, και αντιμετωπίζει πολύ βαριά ποινή.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2022 που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συλλαμβάνουν συχνά ανθρώπους που κατηγορούνται ότι διέπραξαν ή προετοίμαζαν επιθέσεις κατά γραφείων στρατολόγησης.

Σήμερα επίσης, η FSB, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε κάτοικο της Νοβοκουζνέτσκ, στη Σιβηρία, ο οποίος κατηγορείται ότι έστειλε χρήματα στον ουκρανικό στρατό, πράξη που συνιστά «εσχάτη προδοσία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και AFP

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αφήνει πάλι «παράθυρο» για συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά – «Ήταν κοντά στην κατασκευή πυρηνικού όπλου»
Ο Aμερικανός Πρόεδρος σχολίασε πως το Ισραήλ τα πάει περίφημα στις επιθέσεις εναντίον της Τεχεράνης για την καταστροφή των πυρηνικών της εγκαταστάσεων
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στον Καναδά 5
Όσα είναι γνωστά για το πυρηνικό «φρούριο» Φορντό στο Ιράν που στοχεύει το Ισραήλ - Γιατί δεν είναι το νέο Τσέρνομπιλ;
Σε αντίθεση με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, όπου ένα πλήγμα μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ραδιενέργειας– το Φορντό χρησιμοποιεί εμπλουτισμένο ουράνιο σε μορφή εξαφθοριούχου αερίου που είναι επικίνδυνο αλλά δεν παρουσιάζει τον ίδιο βαθμό ραδιολογικού κινδύνου
Ιρανοί τεχνικοί εργάζονται στο Φορντό σε μια νέα εγκατάσταση παραγωγής καυσίμου ουρανίου για έναν σχεδιαζόμενο πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέως ύδατος, λίγο έξω από την πόλη Ισφαχάν, 410 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης το 2009 2