Κόσμος

Γερμανία: Στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικού με δηλητηρίαση από αέρια αποχέτευσης

Στη Γερμανία μαθητές δημοτικού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς εισέπνευσαν δηλητηριώδη αέρια αποχέτευσης. Το σοβαρό περιστατικό συνέβη σε σχολική μονάδα περιοχής του Βραδεμβούργου.

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης, νοσηλεύονται εννέα μαθητές δημοτικού στο Άρενσφελντ του Βραδεμβούργου της Γερμανίας, ενώ 14 ακόμη επέστρεψαν στο σπίτι τους. Όλα τα παιδιά εισέπνευσαν μολυσμένα αέρια από το σύστημα αποχέτευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, τα παιδιά μίας τάξης παρουσίασαν ταυτόχρονα συμπτώματα δηλητηρίασης, με έντονο πονοκέφαλο και εμέτους. Η τάξη εκκενώθηκε και στο σχολείο έσπευσαν 20 ασθενοφόρα και διασώστες.

Εννέα από τα παιδιά χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, ενώ τα υπόλοιπα 14, τα οποία παρουσίαζαν ελαφρύτερα συμπτώματα, επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Το ενδεχόμενο τροφικής δηλητηρίασης αποκλείστηκε και, όπως διαπιστώθηκε, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από τη νύχτα την περιοχή, είχε σπάσει βαλβίδα στο σύστημα αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν μολυσμένα αέρια.

Η ζημιά είχε αποκατασταθεί πριν από το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα 14 σημεία του σχεδίου Τραμπ για το Ιράν: Πυρηνικός αφοπλισμός, ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ και άρση κυρώσεων
Το σενάριο μιας γρήγορης και γενικής συμφωνίας που αποκαλύπτει το Channel 12 προκαλεί επιφυλάξεις στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ που φοβάται πως η Τεχεράνη δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις
Ντόναλντ Τραμπ 10
Οι ΗΠΑ περιμένουν την απάντηση του Ιράν για ειρηνευτική σύνοδο μέχρι την Πέμπτη – Οι επιφυλάξεις του Ισραήλ και το σχέδιο των 15 σημείων
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει συνομιλίες υψηλού επιπέδου για τερματισμό του πολέμου, ενώ η Τεχεράνη δεν έχει απαντήσει και το Τελ Αβίβ εκφράζει έντονες ανησυχίες για πιθανές παραχωρήσεις
Πύραυλοι του Ιράν