Κόσμος

Αρχηγός Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων: Η Ρωσία έχει ήδη εν μέρει χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Η Γαλλία πρέπει να είναι σε θέση να εμπλακεί σε μια σύγκρουση υψηλής έντασης, αλλά ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον πόλεμο πριν από τον πόλεμο» τόνισε ο αρχηγός του γαλλικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Τιερί Μπουρκάρντ σε ομιλία του σε συνέδριο για τα «Μεγάλα σύγχρονα στρατηγικά ζητήματα» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο Παρίσι.

Υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Μακρόν ότι «η Ουκρανία δεν μπορεί να χάσει», ο Τιερί Μπουρκάρντ εξέφρασε την άποψη ότι ακόμη και αν στο μέτωπο «οι δύο στρατοί έχουν περίπου ισοδύναμες δυνάμεις, με ένα μικρό πλεονέκτημα για τη Ρωσία», η Μόσχα έχει εν μέρει «ήδη χάσει» τον πόλεμο.

«Εάν η σύγκρουση τελειώσει σήμερα, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Η Ουκρανία αντιστάθηκε ενάντια στις προβλέψεις. Η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν ενταχθεί στο δυτικό στρατόπεδο και σε αυτό του ΝΑΤΟ. Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν αποτελεί πλέον άμεση απειλή για το ΝΑΤΟ. Η Ρωσία έχει δημιουργήσει έναν δεσμό υποτέλειας με την Κίνα. Έβαλε τον εαυτό της σε μια κατάσταση στρατηγικής ήττας» ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone