Πολιτική

Πιερρακάκης: 10 σοβαρά ξένα Πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για παραρτήματα στην Ελλάδα

Δέκα μεγάλα ξένα Πανεπιστήμια έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

«Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν παραβιάζει το Σύνταγμα» αναφέρει επίσης και τονίζει πως «στην Ελλάδα τα δημόσια πανεπιστήμια είναι η ναυαρχίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κάθε σενάριο».

Υποστηρίζει πως η αγορά μετά το λύκειο είναι αρύθμιστη και πως «με το νομοσχέδιο για την ίδρυση των παραρτημάτων και μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, προσφέρουμε στους φοιτητές τους και πλήρη ακαδημαϊκά δικαιώματα».

Αναφέρει επίσης ότι «πολλοί καθηγητές της Διασποράς επιθυμούν να ξαναγυρίσουν στην Ελλάδα, είτε σε συνεργασίες με τα δημόσια πανεπιστήμια, είτε μέσω των παραρτημάτων των ξένων πανεπιστημίων».

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο νομοσχέδιο είπε πως «το να καταψηφίζει κάποιος ανεξάρτητα από το ποια είναι η πραγματική του θέση, μόνο και μόνο για να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική θέση, είναι στρατηγική και πρακτική άλλου αιώνα – αυτά δεν είναι καν πολιτικά φύλλα συκής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Φλωρίδης: Αυτεπάγγελτη δικογραφία για κακούργημα κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα βίντεο μέσα από τη δίκη
Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε και στον Νίκο Κωνσταντόπουλο λέγοντας πως: «Θέλω να πω ότι επιστρατεύτηκε για να συμβάλλει στο να δημιουργηθούν εμπόδια για τη διεξαγωγή της δίκης
Ο Γιώργος Φλωρίδης 9
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ακόμα και σήμερα στη Βουλή η δικογραφία για τους 11 βουλευτές της ΝΔ – Κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε απιστία
Στην τεράστια δικογραφία περιλαμβάνονται κατά πληροφορίες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που ακούγονται τα πολιτικά πρόσωπα να ζητούν εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια για συγκεκριμένους παραγωγούς
Βουλή