Κόσμος

Ιταλία: Η Μελόνι παραμένει κυρίαρχη, μειώνει την διαφορά η κεντροαριστερά

Η Τζόρτζια Μελόνι και το κόμμα της παραμένουν κυρίαρχοι στην πολιτική σκηνή στην Ιταλία, όπως προκύπτει σε νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου, με μικρή μείωση της διαφοράς σε σχέση με την κεντροαριστερά, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Swg για το τηλεοπτικό κανάλι La 7 στην Ιταλία.

Πιο αναλυτικά, τα Αδέλφια της Ιταλίας εξασφαλίζουν το 27,1% της πρόθεσης ψήφου και η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος το 20,2%.
Σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα η πρώτη πολιτική δύναμη χάνει 0,2% ενώ η δεύτερη κερδίζει ακριβώς το ίδιο ποσοστό.

Ακολουθούν τα Πέντε Αστέρια, με το 15,4%, η Λέγκα με 8,1% και η Φόρτσα Ιτάλια με 7,6%. Η κεντρώα δύναμη Αzione (Δραση) συγκεντρώνει, τέλος, το 4,5% της πρόθεσης ψήφου και η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και Οικολόγων το 4,1%.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας είναι σχεδόν επτά ποσοστιαίες μονάδες, με το κόμμα της Μελόνι να παραμένει πολύ ισχυρό και την κεντροαριστερά να μειώνει, έστω και με αργά βήματα, την απόσταση που την χωρίζει από τα Αδέλφια της Ιταλίας.

Σε πιο δυσκολη θέση βρίσκονται, τέλος, τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι. Τα πρώτα είναι αντιπολιτευόμενη δύναμη ενώ η δεύτερη συμμετέχει στην κυβερνητική συμμαχία. Στις τοπικές εκλογές της περιφερειας Αμπρούτσο, όμως, την περασμένη Κυριακή, και τα δύο κόμματα δεν κατάφεραν να πετύχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δίνει 10ήμερη παράταση στο Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: «Ιστορική κόλαση» λέει η Τεχεράνη σε περίπτωση χερσαίας εισβολής
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο πως οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν προχωρούν πολύ καλά, ενώ την ίδια ώρα η Τεχεράνη το διαψεύδει και κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο «έτοιμους» στρατιώτες
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ
Δεξαμενόπλοιο τουρκικών συμφερόντων με ρωσικό πετρέλαιο χτυπήθηκε από drone κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το πλοίο, με σημαία Σιέρα Λεόνε και την ονομασία Altura, είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας στις 22 Μαρτίου, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους
πλοιο