Κόσμος

Ιταλία: Η Μελόνι παραμένει κυρίαρχη, μειώνει την διαφορά η κεντροαριστερά

Η Τζόρτζια Μελόνι και το κόμμα της παραμένουν κυρίαρχοι στην πολιτική σκηνή στην Ιταλία, όπως προκύπτει σε νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου, με μικρή μείωση της διαφοράς σε σχέση με την κεντροαριστερά, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Swg για το τηλεοπτικό κανάλι La 7 στην Ιταλία.

Πιο αναλυτικά, τα Αδέλφια της Ιταλίας εξασφαλίζουν το 27,1% της πρόθεσης ψήφου και η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος το 20,2%.
Σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα η πρώτη πολιτική δύναμη χάνει 0,2% ενώ η δεύτερη κερδίζει ακριβώς το ίδιο ποσοστό.

Ακολουθούν τα Πέντε Αστέρια, με το 15,4%, η Λέγκα με 8,1% και η Φόρτσα Ιτάλια με 7,6%. Η κεντρώα δύναμη Αzione (Δραση) συγκεντρώνει, τέλος, το 4,5% της πρόθεσης ψήφου και η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και Οικολόγων το 4,1%.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας είναι σχεδόν επτά ποσοστιαίες μονάδες, με το κόμμα της Μελόνι να παραμένει πολύ ισχυρό και την κεντροαριστερά να μειώνει, έστω και με αργά βήματα, την απόσταση που την χωρίζει από τα Αδέλφια της Ιταλίας.

Σε πιο δυσκολη θέση βρίσκονται, τέλος, τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι. Τα πρώτα είναι αντιπολιτευόμενη δύναμη ενώ η δεύτερη συμμετέχει στην κυβερνητική συμμαχία. Στις τοπικές εκλογές της περιφερειας Αμπρούτσο, όμως, την περασμένη Κυριακή, και τα δύο κόμματα δεν κατάφεραν να πετύχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Πούτιν δεν πρόκειται να τα βάλει μαζί μου» λέει ο Τραμπ λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση τους στην Αλάσκα
Ευρωπαίοι ηγέτες και Κίεβο φοβούνται πως οι 2 ηγέτες θα επαναπροσδιορίσουν τον χάρτη της Ουκρανίας - Στόχος του Ρώσου να τελειώσει ο πόλεμος ή να κερδίσει περισσότερο χρόνο;
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν