Lifestyle

Μπακαλιάρος σκορδαλιά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι το απόλυτο ελληνικό φαγητό. Και το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου!

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε πριν από μερικές μέρες μπακαλιάρο σκορδαλιά ενόψει της 25ης Μαρτίου και αυτή είναι η συνταγή του.

Το… twist είναι πως το κουρκούτι για να τηγανιστεί ο μπακαλιάρος δεν είναι το κλασσικό των… μαμάδων, αλλά έχει μπύρα!

Αν ο μπακαλιάρος είναι παστός και τον έχετε ξαρμυρίσει, στο μείγμα για το κουρκούτι δεν χρειάζεται αλάτι. Αλλά αν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος, τότε προσθέτετε αλάτι κανονικά.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποκάλυψε κι ένα μυστικό για να μην είναι τόσο «δυνατό» το σκόρδο: Το «περνάει από νερό», δηλαδή το βράζει και η γεύση δεν είναι τόσο έντονη!

   

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Τα υλικά για τη συνταγή

1 κιλό μπακαλιάρος παστός

πιπέρι

100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Κουρκούτι

400 ml νερό

400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

330 ml μπύρα

18 γραμ. μαγιά ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κ.σ. δενδρολίβανο

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η σκορδαλιά

1 κιλό πατάτες

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 ματσάκι μαϊντανός

100 ml ελαιόλαδο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Όπως ήρθαν τα καλά, κάποια στιγμή ξεκίνησαν να έρχονται και τα κακά, δεν τα προκάλεσα εγώ»
«Αυτά τα “celebrity” και “superstar”, εντάξει. Ωραίες είναι οι λέξεις αλλά θα ήταν πιο ωραίο να τις λέμε για τους παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες» τονίζει ο τραγουδιστής
Μιχάλης Χατζηγιάννης