Κόσμος

Ουκρανία: Πέντε νεκροί από ρωσική επιδρομή στο Χάρκοβο

Επίθεση στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (04.04.2024) οι ρωσικές δυνάμεις. 

Από την ρωσική επίθεση, τέσσερις από αυτούς, ανάμεσά τους τρεις εργαζόμενοι στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, σκοτώθηκαν όταν έγινε «δεύτερο»  – επαναληπτικό – χτύπημα σε τοποθεσία που είχε χτυπηθεί ήδη, σε «πυκνοκατοικημένη συνοικία» της μεγαλούπολης, ανέφερε ο δήμαρχός της Ιχόρ Τερέχοφ.

Χωριστό πλήγμα σε «κατοικημένη συνοικία» στοίχισε τη ζωή σε πέμπτο άνθρωπο, πρόσθεσε ο αιρετός μέσω Telegram.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ομώνυμης περιφέρειας Όλεχ Σινεχούμποφ έκανε λόγο για «τουλάχιστον τέσσερα» πλήγματα της Ρωσίας στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο κ. Τερέχοφ έκανε λόγο για επιδρομή με drones, κατ’ αυτόν ιρανικής κατασκευής, τύπου Σαχίντ.

Ουκρανικές πόλεις γίνονται σχεδόν κάθε νύχτα στόχος ρωσικών επιδρομών και η πόλη Χάρκοβο (βορειανατολικά), πολύ κοντά στα σύνορα, είναι ανάμεσα σε αυτές που υφίστανται τις περισσότερες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν σταματούν να πιέζουν τους συμμάχους της χώρας στη Δύση να τους προμηθεύσουν με περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ειδικά συστήματα Patriot.

Ωστόσο ειδικά η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια έχει μειωθεί σημαντικά, κατά αμερικανικές πηγές ιδίως εξαιτίας της εναντίωσης Ρεπουμπλικάνων προσκείμενων στον Ντόναλντ Τραμπ στη συνέχισή της. Το πακέτο χρηματοδότησης 60 δισεκ. δολαρίων που έχει ζητήσει να εγκριθεί ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει καν τεθεί σε συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχει το GOP.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση