Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν: Άνδρας διέκοψε την ομιλία της – «Το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης είναι στα χέρια σας» της φώναζε

Φραστική επίθεση από υποστηρικτή των Παλαιστινίων δέχθηκε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία της στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για την Άμυνα και την Ασφάλεια την Τετάρτη (17.4.24) στις Βρυξέλλες.

Καθώς η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, βρισκόταν στο βήμα, ένας άνδρας την διάκοψε και άρχισε να φωνάζει, χαρακτηρίζοντάς την εγκληματία για τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα.

«Κατηγορείστε για υποβοήθηση της γενοκτονίας στη Γάζα» ακούγεται να λέει ο άνδρας.

«Έχετε εκφράσει την απόλυτη υποστήριξή σας στο Ισραήλ κατά την έναρξη αυτής της γενοκτονίας. Το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης είναι στα χέρια σας», φώναζε.

Άνδρας της ασφάλειας απομάκρυνε τον διαδηλωτή που συνέχισε να φωνάζει: «Είστε εγκληματίας, κ. Φον ντερ Λάιεν! Θα έπρεπε να βρίσκεστε στη Χάγη. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεστε εδώ. Δεν θα έπρεπε να ψάχνετε για μια δεύτερη θητεία. Είστε εγκληματίας. Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Η πρόεδρος της Κομισιόν διατήρησε την ψυχραιμία της και δεν έδειξε καμία αντίδραση κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Μάλιστα, ξεκίνησε την παρέμβασή της ευχαριστώντας τους οικοδεσπότες της για την πρόσκληση, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στο περιστατικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 14