Κόσμος

Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος της Swiss Air κινδύνευσε να συγκρουστεί με άλλα 4 αεροπλάνα – Πώς αποφεύχθηκε η τραγωδία

Αεροπορική τραγωδία αποφεύχθηκε στη Νέα Υόρκη καθώς αεροσκάφος της Swiss Air παραλίγο να συγκρουστεί με τέσσερα άλλα αεροσκάφη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (23.4.24).

Σύμφωνα με τη New York Post, η πτήση της Swiss Air με προορισμό τη Ζυρίχη έλαβε έγκριση για απογείωση από το JFK και άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον διάδρομο με τον πιλότο να καταφέρνει ευτυχώς να πατήσει έγκαιρα τα φρένα αφού παρατήρησε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν δώσει έγκριση, κατά τον ίδιο χρόνο και για τέσσερα άλλα αεροπλάνα.

Η Swiss Air επαίνεσε τα γρήγορα αντανακλαστικά του προσωπικού κατόπιν της σωτήριας πρωτοβουλίας του πιλότου να διακόψει την πορεία του και να αποφύγει έτσι μια ενδεχόμενη τραγωδία στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

«Λόγω της μεγάλης εμπειρίας και της γρήγορης αντίδρασης του πληρώματος μας, μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση αποκλιμακώθηκε γρήγορα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Swiss Air.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας διερευνά το περιστατικό.

Η παραλίγο σύγκρουση στο JFK έγινε μόλις μια μέρα αφότου δύο άλλα αεροσκάφη παραλίγο να συντριβούν στο Εθνικό Αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρίγκαν της Ουάσινγκτον λίγο έξω από την Ουάσιγκτον.

Όπως και στο περιστατικό της Νέας Υόρκης, δύο αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Βιρτζίνια είχαν λάβει έγκριση για απογείωση στον ίδιο διάδρομο την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την FAA.

Χρειάστηκαν περίπου 30 δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας το λάθος, καλώντας απεγνωσμένα τα αεροπλάνα JetBlue και Southwest Airlines να σταματήσουν την πορεία τους πριν συγκρουστούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής – Ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο και συνελήφθη στο Ρίο
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Πάτρα, με τον οδηγό του ΙΧ να εγκαταλείπει το σημείο και να εντοπίζεται λίγο αργότερα από την Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news
ΕΚΑΒ
Ισραήλ: Ο στρατός φοβάται αποδυνάμωση των εφέδρων εν μέσω κρίσης εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση Νετανιάχου
Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία ανησυχεί για χαμηλή συμμετοχή των εφέδρων στην επικείμενη επίθεση στη Γάζα, σύμφωνα με την προοδευτική ισραηλινή εφημερίδα Haaretz
Ισραηλινοί στρατιώτες
Βρετανία: Σκληραίνει η μεταναστευτική πολιτική – Σαφές μήνυμα σε ξένους φοιτητές
Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης για να προειδοποιήσει ξένους φοιτητές ότι η παραμονή τους στη χώρα δεν μπορεί να παραταθεί μετά τη λήξη της βίζας τους
Το Big Ben στο Λονδίνο 1
Στους 1124 ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό στο Αφγανιστάν - Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε την ανατολική πλευρά του Αφγανιστάν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξεπερνά πλέον τους 1 100 νεκρούς, σύμφωνα με την αφγανική πτέρυγα της Ερυθράς Ημισελήνου
Τα ερείπια ενός σπιτιού στο Αφγανιστάν μετά τον σεισμό
Ουκρανία: Σχεδόν 2.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκοτώθηκαν πολεμώντας στο πλευρό της Ρωσίας
Οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι σχεδόν 2.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 3