Κόσμος

Αυστραλία: Δεκάδες μαύρα δελφίνια βρέθηκαν σε ακτή – Μεγάλη κινητοποίηση για τη σωτηρία τους

Από δεκάδες μαύρα δελφίνια γέμισε ακτή στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και οι πιθανότητες να επιβιώσουν είναι ελάχιστες  σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Από τα μαύρα δελφίνια που εξόκειλαν σε ακτή της Αυστραλίας τα 26 ήταν ήδη νεκρά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πάρκων και Πανίδας της πολιτείας Δυτική Αυστραλία, η οποία απέστειλε εσπευσμένα στην περιοχή «εργαζόμενους σε υπηρεσίες προστασίας της φύσης, ειδικούς των επιστημών της θάλασσας και κτηνιάτρους».

Ο συνολικός αριθμός των μαυροδέλφινων που εξόκειλαν στον όρμο Τόμπι, νότια του Περθ, ενδέχεται να φτάνει τα 160, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Το προσωπικό που εστάλη εκεί θα προσπαθήσει να τραβήξει κάποια από τα μαυροδέλφινα στα ανοιχτά, αλλά «η ευθανασία των κητών που εξοκείλουν δείχνει εν γένει να αποτελεί τη λύση» την πιο ενδεδειγμένη για να γλιτώσουν από ένα παρατεταμένο μαρτύριο, υπογραμμίζει η Υπηρεσία.

Ολοένα και συχνότερα εντοπίζονται κήτη που έχουν εξοκείλει μαζικά σε ακτές στον κόσμο, ενώ τα αίτια του φαινομένου αυτού δεν έχουν εξακριβωθεί επιστημονικά μέχρι σήμερα.

Τον Ιούλιο δεκάδες μαυροδέλφινα πέθαναν αφού εξόκειλαν στην ακτή Τσέινες, περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά του όρμου Τόμπι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν