Πολιτική

Κυριάκος Βελόπουλος: «Η δήλωση Ιερώνυμου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τον Μητσοτάκη»

«Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» απαντά ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά το ηχηρό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου.

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους:  Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία», τονίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος σε δήλωση – απάντηση στον Ιερώνυμο.

Και συμπληρώνει: «Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη». 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ηχηρό μήνυμα για τις έμμεσες προτροπές του Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με αποδοκιμασίες κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το Δήλεσι, όπου μαζί  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισκέφτηκαν δομές της Εκκλησίας.

«Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος – Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο»

 «Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός», είπε και τόνισε πως «έχουμε σταθερές γραμμές, δεν θα κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Κυριάκος Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός, σεβόμαστε τους ανθρώπους».

«Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο και εκείνος μπορεί να έχει τις απόψεις του, δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά», πρόσθεσε.

Μάλιστα, σε ερώτηση δημοσιογράφων, για το αν υπάρχει «χριστιανόμετρο», ο κ. Ιερώνυμος απάντησε, «όχι, ποτέ. Μόνο η αγάπη η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία».

«Η εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον να σέβεται ο ένας τον άλλον. Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους», σημείωσε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ο λόγος του θεού, η εκκλησία λέει ”δεν κάνω διακρίσεις”, πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων, αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός».

«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Κοιτάμε πως μπορούμε να τα πάμε μπροστά. Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 12
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου