Κόσμος

Βουλγαρία: 30% αύξηση στους μισθούς τους θα πάρουν οι στρατιωτικοί

Στη Βουλγαρία οι στρατιωτικοί θα λάβουν αύξηση μισθού 30% από την 1η Ιανουαρίου 2025, βάσει νομοθεσίας που ψηφίστηκε οριστικά.

Τις τροποποιήσεις του νόμου για την Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, βάσει του οποίου οι στρατιωτικοί θα λάβουν αύξηση στον μισθό τους – ένα μέτρο που θα ισχύσει από το 2025, ενέκρινε οριστικά το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από κοινού από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και εγκρίθηκε ομόφωνα με 164 ψήφους υπέρ.

Σύμφωνα με τον τροποποιημένο νόμο, ο βασικός μηνιαίος μισθός των στρατιωτικών θα καθορίζεται ετησίως με βάση τον εθνικό μέσο μηνιαίο μισθό για το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπως αναφέρει το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Το ποσό αυτού του μισθού θα αυξηθεί με συντελεστή τουλάχιστον 1,2 για τους μόνιμους αξιωματικούς και με συντελεστή τουλάχιστον 1,0 για τους υποψήφιους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και το στρατιωτικό προσωπικό.

Οι μισθοί των στρατιωτικών θα αυξηθούν κατά σχεδόν 30%. Ο στρατιώτης που έχει τον χαμηλότερο βαθμό θα παίρνει 2.200 λέβα τον μήνα, από 1.450 λέβα έως τώρα. Οι μισθοί των στρατιωτικών αυξήθηκαν ήδη φέτος κατά 10%. Παρά το κίνητρο αυτό, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό κατά σχεδόν 22% λόγω των χαμηλών αμοιβών, των δυσμενών συνθηκών εργασίας, των ασαφών κανόνων για την επαγγελματική εξέλιξη, των ειδικών περιορισμών και άλλων παραγόντων.

Το ποσό των βασικών μηνιαίων αποδοχών για τους πιο χαμηλόβαθμους πολιτικούς υπαλλήλους των ενόπλων δυνάμεων θα βασίζεται στον εθνικό μέσο μηνιαίο μισθό για το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, όπως αναφέρεται από το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Το ύψος του μισθού αυτού θα αυξηθεί με συντελεστή τουλάχιστον 0,8 για τους αποφοίτους πανεπιστημίου και με συντελεστή τουλάχιστον 0,6 για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Το Ιράν «βλέπει» ενέδρα θανατού πίσω από τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και ΗΠΑ για το τέλος του πολέμου – Στόχος ο Μοχάμεντ Γκαλιμπάφ
Ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής είναι μέχρι στιγμής ένας από τους λίγους υψηλόβαθμους ιρανούς ηγέτες που έχουν γλιτώσει από ισραηλινές επιθέσεις
Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχάμεντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ
Ουκρανικό το «ύποπτο» drone που συνετρίβη σε λίμνη στη Λιθουανία - Ξέφυγε από την πορεία του
Η Λιθουανία, που είναι χώρα μέλος του NATO, ζήτησε πέρυσι από τη συμμαχία ενίσχυση της αντιαεροπορικής της άμυνας αφότου στρατιωτικά drones από τη Λευκορωσία έπεσαν στο έδαφός της δύο φορές τον Ιούλιο του 2025
Drone
«Φρένο» του Ιράν στον Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις: «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι την πλήρη νίκη»
«Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν είναι περήφανες και ακλόνητες στην υπεράσπιση της ακεραιότητας του Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν
Φρουροί της Επανάστασης