Κόσμος

Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία για την κυβερνοεπίθεση στο SPD – Ανακάλεσε τον πρέσβη της

Μετά την εξακρίβωση ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση εναντίον του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) τον περασμένο Ιανουάριο βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GRU), η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Μόσχα για διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο πρέσβης Αλεξάντερ Λάμπσντορφ θα παραμείνει στο Βερολίνο για μία εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση «θεωρεί το περιστατικό πολύ σοβαρό» και εκτιμά ότι βρίσκεται στο ίδιο πλαίσιο με άλλα γεγονότα των τελευταίων μηνών.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ομάδα χάκερ ΑΡΤ 28, η οποία ελέγχεται από την GRU, εκμεταλλεύθηκε ένα έως τότε άγνωστο κρίσιμο κενό ασφάλειας στο πρόγραμμα Microsoft Outlook στα κεντρικά γραφεία του SPD και απέκτησε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πολλών στελεχών, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022. Κυβερνοεπιθέσεις υπέστησαν ακόμη κρατικές υπηρεσίες και εταιρίες στους τομείς των στρατιωτικών εξοπλισμών, της αεροδιαστημικής και της πληροφορικής, πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν στην Γερμανία μέσω κυβερνοχώρου. Σήμερα μπορούμε να αποδώσουμε με σαφήνεια αυτή την επίθεση στην ομάδα ΑΡΤ 28, η οποία ελέγχεται από τη ρωσική μυστική υπηρεσία GRU. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν περάσει έτσι, χωρίς συνέπειες», δήλωσε και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Pfizergate: Το ευρωδικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Κομισιόν να μην δώσει στη δημοσιότητα τα SMS φον ντερ Λάιεν – Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Το δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε ότι ακυρώνεται η απόφαση της Κομισιόν που αρνήθηκε να παράσχει σε δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της φον ντερ Λάιεν και του Μπουρλά
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά 2