Κόσμος

Τζορτζ Κλούνεϊ: Διαμαρτυρία για την κριτική Μπάιντεν – «Να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Αμάλ Αλαμουντίν»

Τον εκνευρισμό του εξέφρασε ο Τζορτζ Κλούνεϊ για την έντονη κριτική που άσκησε ο Τζο Μπάιντεν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, για υπόθεση στην οποία εργάζεται η Αμάλ Αλαμουντίν.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο πρόσφατα είχε ζητήσει ένταλμα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Ντανιάχου, πράγμα που έκανε τον Τζο Μπάιντεν να ασκήσει έντονη κριτική. Στην υπόθεση έχει συνεργαστεί και η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός τηλεφώνησε σε έναν από τους κορυφαίους βοηθούς του Αμερικανού προέδρου, τον σύμβουλο, Steve Ricchetti. Σκοπός ήταν για να διαμαρτυρηθεί για την αντίδραση του Biden στα εντάλματα σύλληψης κατά του Netanyahu και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant.

Ο σταρ του Χόλιγουντ ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος που η κυβέρνηση Μπάιντεν αρχικά ήταν ανοιχτή στο να επιβάλει κυρώσεις στο ΔΠΔ, δεδομένου ότι η σύζυγός του θα μπορούσε επίσης να είναι ένα από τα πρόσωπα θα οποία αυτές θα επιβάλλονταν.

amalclooney reut

Ο Κλούνεϊ, ένας σημαντικός υποστηρικτής του Μπάιντεν, μάλιστα, είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί σε έναν έρανο για την εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου στις 15 Ιουνίου 2024 στο Λος Άντζελες.

Ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ, Καρίμ Χαν, ανακοίνωσε στις 20 Μαΐου ότι επιδιώκει να κατηγορήσει τον Νετανιάχου, τον Γκάλαντ, τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινγουάρ και δύο άλλους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα.

Ο Χαν συμβουλεύτηκε μια ομάδα κορυφαίων νομικών εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβανομένης της δικηγόρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, προτού ζητήσει εντάλματα.

Με τη σειρά του ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε την απόφαση του ΔΠΔ να επιδιώξει εντάλματα σύλληψης ως «εξωφρενική».

«Και επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Ό,τι κι αν υπονοεί αυτός ο εισαγγελέας, δεν υπάρχει ισοδυναμία –καμία– μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια στις απειλές για την ασφάλειά του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με πτήση του «Αεροπλάνου της Αποκάλυψης» πάνω από τις ΗΠΑ: Ανησυχία και σενάρια σε μια περίοδο παγκόσμιας έντασης
Το Boeing E-4B Nightwatch είναι ένα πλήρες κέντρο διοίκησης σχεδιασμένο για να προστατεύει τις ΗΠΑ από μια καταστροφική επίθεση και μπορεί ακόμη και να αντέξει τις επιπτώσεις μιας πυρηνικής έκρηξης
Το «αεροπλάνο της Αποκάλυψης»
Μαρτυρίες για πάνω από 200 νεκρούς στις διαδηλώσεις του Ιράν - Φουντώνει η λαϊκή οργή
Οι νεκροί έχουν σκοτωθεί από πραγματικά πυρά, καταγγέλει γιατρός - Ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, τόνισε ότι η χώρα του βιώνει συνθήκες πολέμου
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
11
Χάος από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν - 62 οι νεκροί, στις φλόγες η Τεχεράνη και άλλες πόλεις
Σύμφωνα με ερασιτεχνικά βίντεο, η ιστορική σημαία του Ιράν με το Λιοντάρι και τον Ήλιο αντικαθιστά σε ορισμένες περιπτώσεις τη σημαία της Ισλαμικής Δημοκρατίας - Ο εξόριστος γιος του πρώην σάχη του Ιράν κάλεσε τον Τραμπ να παρέμβει άμεσα
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν
12