Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Κόντρα Δημήτρη Μάντζου και Αφροδίτης Λατινοπούλου στον αέρα για «τουρκικό κόμμα στη Θράκη»

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στην Αφροδίτη Λατινοπούλου και τον Δημήτρη Μάντζο. Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής που μπαίνει στην Ευρωβουλή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος λογομάχησαν στον «αέρα».

Αφορμή για την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της προέδρου της Φωνής Λογικής, Αφροδίτης Λατινοπούλου και του Δημήτρη Μάντζου από το ΠΑΣΟΚ, στάθηκε η επικράτηση του ΚΙΕΦ σε Ξάνθη και Ροδόπη για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στο μετεκλογικό πάνελ του Open, ο Δημήτρης Μάντζος, απευθυνόμενος στην Αφροδίτη Λατινοπούλου, ρώτησε:

«Επειδή οι λέξεις έχουν μεγάλη αξία, άκουσα νωρίτερα, είπατε τουρκικό κόμμα;».

«Ναι, υπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα, το λένε από μόνοι τους», απάντησε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής.

«Δηλαδή εσείς αναγνωρίζετε τουρκική μειονότητα στη Θράκη;», επέμεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Όχι! Λέω ότι αυτοί υπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα. Ένα κόμμα που λέει ξεκάθαρα ότι υπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα και το αφήνει ο Άρειος Πάγος να περάσει, νομίζω ότι είναι ντροπή για τη χώρα», ξεκαθάρισε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

«Αυτό θα ήταν μία εντυπωσιακή είσοδος στην πολιτική ζωή εκ μέρους του κόμματός σας και εσάς προσωπικά. Αν μία ακροδεξιά πολιτικός αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, συγχαρητήρια, καλώς ήρθατε», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

 

Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) κατέκτησε με μεγάλη άνεση την πρώτη θέση σε Ροδόπη και Ξάνθη στις Ευρωεκλογές, με τη ΝΔ να έρχεται δεύτερη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ενέργεια - «Τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν από τα ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος στην Ευρώπη»
«Σχεδόν ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά αδυνατεί να θερμάνει επαρκώς την κατοικία του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
O Νίκος Ανδρουλάκης
Τα συλλυπητήρια μηνύματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι»
Τη φονική πυρκαγιά στην μπισκοτοβιομηχανία σχολίασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι το 2025 έκλεισε με «τραγικό απολογισμό δεκάδων νεκρών» σε εργατικά δυστυχήματα
Εικόνες από το φλεγόμενο εργοστάσιο από ψηλά
Ο Ανδρουλάκης ζητά παραίτηση Φλωρίδη για τη «διάταξη Κεφαλογιάννη»: «Δεν στέκεται ως υπουργός Δικαιοσύνης»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για απομάκρυνση από τον ευρωπαϊκό δρόμο και για πρακτικές που «προσομοιάζουν στην Ουγγαρία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
20
Επιστολική ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές προτείνει ο Μητσοτάκης - Σχέδιο για Τριεδρική Εκλογική Περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επαναφορά των εδρών Επικρατείας σε 12 καθώς και ότι το όριο εισόδου στη Βουλή παραμένει στο 3%
κάλπη
Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων – Η Πυροσβεστική ερευνά για να αποδοθούν ευθύνες
«Η Πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
52
Το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά περιδίνησης: Αιχμές, εσωστρέφεια και στο βάθος το συνέδριο του Μαρτίου
Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, που εκτιμούν ότι η ήττα δεν είναι ένα σενάριο με λίγες πιθανότητες. Ειδικά από τη στιγμή που τον πήχη έχει βάλει αρκετά ψηλά ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος