Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Υμνητές της χούντας Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης

Για υμνητές της χούντας που σήμερα συμμετέχουν στο υπουργικό σχήμα έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, σε μια δήλωση που αναμένεται να συζητηθεί.

Η Θεοδώρα Τζάκρη βρέθηκε καλεσμένοι στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε σε υμνητές της χούντας που βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα είναι υπουργοί. Στις επίμονες ερωτήσεις των παρουσιαστών «ποιοι είναι αυτοί», η βουλευτής απάντησε πως μιλά για τους Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη.

Αρχικά η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από την παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναφορικά με το Κυπριακό.

«Μόνο μία κουβέντα θέλω να πω για την Κύπρο γιατί σήμερα εμείς πηγαίνουμε στην Κύπρο με επικεφαλής τον πρόεδρό μας για τη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων.

Θέλω να κάνω μόνο μία παρατήρηση, ότι στα 50 χρόνια από την παράνομη εισβολή κατοχής στην Κύπρο που πάνω σε αυτό τον ακρωτηριασμό και στο τραύμα θεμελιώθηκε η σύγχρονη δημοκρατία, όχι μόνο δεν έχουμε κατορθώσει να την πάρουμε πίσω, αλλά στη θλιβερή επέτειο η σύγχρονη ελληνική δημοκρατία στέλνει ως επικεφαλής, δέχεται να ψηφίσει ως επικεφαλής μιας ευρωπαϊκής Αρχής έναν Τούρκο πρέσβη και πρώην υπουργό Εξωτερικών, τον κύριο Σινίρογλου, και καλεί μάλιστα και την Κύπρο να ψηφίσει επ’ αυτού γιατί χρειάζεται ομοφωνία» σημείωσε.

 

Σε αυτό το σημείο συμπλήρωσε πως «εμείς ανεχόμαστε ως τρίτη ελληνική δημοκρατία, γιατί λέμε ότι χάθηκε και το φιλότιμο, να φιλοξενούμε στους κόλπους μας υπουργούς οι οποίοι είναι υμνητές της χούντας. Τρεις είναι…» ανέφερε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι παρουσιαστές άρχισαν να την ρωτούν επίμονα σε ποιους αναφέρεται με την ίδια να απαντά: «Υμνητές της χούντας, ναι. Έχετε ξεχάσει ποιοι είναι; Να κάνετε ρεπορτάζ, έχετε έμπειρο επιτελείο και θα τους βρείτε…».

Ωστόσο, ύστερα από πίεση η ίδια απάντησε: «Ο κύριος Βορίδης, ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Πλεύρης». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1