Κόσμος

Μεξικό: Μέλος καρτέλ σκότωσε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου αξιωματούχο της αστυνομίας

Μία ακόμα δολοφονία αστυνομικού, σημειώθηκε στο Μεξικό, με τον πόλεμο ανάμεσα στις αρχές και τα καρτέλ ναρκωτικών να συνεχίζεται και τα θύματα να αυξάνονται.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του αξιωματούχου που ήταν αρμόδιος για τη συλλογή πληροφοριών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, Μίλτον Φιγκερόα, έγινε χθες (21.07.2024), στην πόλη του Μεξικό, όταν άγνωστος τον πλησίασε μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο και άνοιξε πυρ σε βάρος του.

«Ο συνάδελφός μου και φίλος μου επικεφαλής επίτροπος Μίλτον Μοράλες Φιγκερόα έχασε τη ζωή του», ανέφερε ο Πάμπλο Βάσκες, γραμματέας ασφάλειας των πολιτών, μέσω X (πρώην Twitter).

Την σοκαριστική δολοφονία κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, με τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα social media να προκαλούν σοκ.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία:

«Ο Μίλτον ήταν επιφορτισμένος με σημαντικές έρευνες, με στόχο να προστατεύσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών στην πόλη του Μεξικού», σχολίασε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, ο Μάρτι Μπάτρες, μέσω X.

Τα καρτέλ του Μεξικού που συνεργάζονται με μεγαλύτερα καρτέλ της χώρας όπως είναι η «Νέα Γενιά του Χαλίσκο», φαίνεται πως έβαλαν στο «μάτι» αυτή τη φορά τον Μίλτον Φιγκερόα ο οποίος είχε εξαρθρώσει αρκετές συμμορίες και είχε κατασχέσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, αναφέρουν οι αρχές.

Τα θύματα από τον πόλεμο των καρτέλ και της αστυνομίας

Η διακίνηση ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο στο Μεξικό έχουν προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους απλοί πολίτες, δήμαρχοι και πολλοί αστυνομικοί.

Από το 2006 μέχρι και σήμερα, 450.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον πόλεμο των καρτέλ και της αστυνομίας, ενώ αγνοούνται περισσότεροι από 100.000.

Τα θλιβερά νούμερα προέκυψαν από την ημέρα που ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν, κήρυξε τον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών, ενισχύοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία αστυνομικού δεν είναι η πρώτη καθώς τον Ιούνιο 2020 έγινε απόπειρα δολοφονίας στον τότε επικεφαλής της αστυνομίας στη γραμματεία ασφάλειας των πολιτών της πρωτεύουσας Ομάρ Γκαρσία Χάρφους, σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

Ο αστυνομικός που πλέον έχει ονομαστεί ως ομοσπονδιακός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.

Από την απόπειρα δολοφονίας, ακόμη 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν, με την αστυνομία να βάζει στο κεντρικό κάδρο των υπόπτων το ίδιο καρτέλ ναρκωτικών, τη «Νέα Γενιά του Χαλίσκο».

Οι αρχές για εκείνο το τραγικό επεισόδιο, συνέλαβαν περίπου 10 άνθρωποι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τραγικός θάνατος της 23χρονης Ρουμπίνα που διαδήλωνε στο Ιράν - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι και δεν επέτρεψαν την ταφή της
Η νεαρή γυναίκα, κουρδικής καταγωγής και με καταγωγή από τη Μαριβάν, πυροβολήθηκε πισώπλατα από κοντινή απόσταση, με τη σφαίρα να τη χτυπά στο κεφάλι
Η Ρουμπίνα Αμινιάν
Θρίλερ στην Κύπρο: «Μυστηριώδης» θάνατος στη ρωσική Πρεσβεία και εξαφάνιση Ρώσου επιχειρηματία
Οι έρευνες απαγορεύτηκαν στις κυπριακές αρχές από την ρωσική Πρεσβεία, αφού κάνουν λόγο για αυτοχειρία, ενώ αναζητείται και ισχυρό πρώην μέλος της Uralkali, εντείνοντας τις ανησυχίες για πιθανή εμπλοκή γεωπολιτικών συμφερόντων στην Κύπρο
Αστυνομία της Κύπρου 13
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν