Κόσμος

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση Patriot στη Γερμανία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την ενδεχόμενη πώληση στη νατοϊκή σύμμαχο Γερμανία έως 600 πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 5 δισεκ. Δολάρια.

«Η προτεινόμενη πώληση των Patriot θα βελτιώσει την ικανότητα στη Γερμανία να απαντήσει σε τρέχουσες και μελλοντικές απειλές και θα αυξήσει τις αμυντικές ικανότητες των ενόπλων δυνάμεών της», αναφέρεται σε δήλωση της Υπηρεσίας Αμυντικής Συνεργασίας για την Ασφάλεια (DSCA) του Πενταγώνου.

Βάσει του νέου αμυντικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ, η Γερμανία θα πρέπει να τετραπλασιάσει τις αντιαεροπορικές άμυνές της για να προστατεύσει υποδομές και στρατιωτικές δυνάμεις στην περίπτωση σοβαρών εντάσεων ή ενός πολέμου, είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα στο Ρόιτερς πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η Γερμανία είχε 36 μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, οι οποίες εκτοξεύουν πυραύλους, όταν ήταν χώρα της πρώτης γραμμής του ΝΑΤΟ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Σήμερα οι γερμανικές δυνάμεις έχουν μόνο εννέα μονάδες Patriot, αφού έδωσαν τρεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή το 2022.

Ενδεχόμενη πώληση, η οποία θα περιλαμβάνει σχετικό εξοπλισμό και τεχνική βοήθεια, θα γίνει από τη Lockheed Martin, ανέφερε η υπηρεσία του Πενταγώνου, η οποία ενημέρωσε σήμερα το Κογκρέσο για την ενδεχόμενη πώληση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο