Κόσμος

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο Κουλέμπα από υπουργός Εξωτερικών

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, στο πλαίσιο του κυβερνητικού ανασχηματισμού που πραγματοποιεί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη (4.9.24).

Η παραίτηση του Ντμίτρο Κουλέμπα από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στην οποία βρισκόταν από το 2020, θα συζητηθεί σήμερα στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προανήγγειλε αλλαγές στην κυβέρνησή του.

Ο πρόεδρος του ουκρανικού Κοινοβουλίου Ρουσλάν Στέφαντσουκ ανήρτησε την επιστολή παραίτησης του Κουλέμπα στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, ο Ζελένσκι απέπεμψε τον αναπληρωτή προσωπάρχη του, Ροστισλάβ Σούρμα. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε την παραίτηση της Όλχα Στεφανίσινα, της υφυπουργού που ήταν αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Η Στεφανίσινα αποχώρησε στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι είπε ότι θα γίνουν αλλαγές ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα έχει την ισχυρή κυβέρνηση που χρειάζεται.

«Το φθινόπωρο θα είναι πολύ σημαντικό. Οι κρατικοί θεσμοί πρέπει να δομηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε η Ουκρανία να επιτύχει όλα τα αποτελέσματα που θέλει», είπε στο καθημερινό, βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Για αυτόν τον λόγο πρέπει να ενισχύσουμε ορισμένες πλευρές της κυβέρνησης και προετοιμάζονται αλλαγές. Θα υπάρξουν επίσης αλλαγές στο γραφείο της προεδρίας», ανέφερε.

Νωρίτερα χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Περιβάλλοντος και Στρατηγικών Βιομηχανιών.

Μετά και τις αποπομπές άλλων υπουργών το προηγούμενο διάστημα, σχεδόν το ένα τρίτο των υπουργικών θώκων παραμένει κενό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone