Κόσμος

ΗΠΑ: Η μητέρα του 14χρονου που σκότωσε 4 ανθρώπους στη Τζόρτζια είχε προειδοποιήσει το σχολείο του για το μακελειό

Η Μάρσι Γκρέι, η μητέρα του 14χρονου μακελάρη που σκότωσε εν ψυχρώ τέσσερις ανθρώπους σε λύκειο στη Τζόρτζια των ΗΠΑ την προηγούμενη Τέταρτη (04.09.2024), το πρωί της «μαύρης» ημέρας είχε προειδοποιήσει το σχολείο για τους πυροβολισμούς

Την αποκάλυψη για τους πυροβολισμούς στο σχολείο της Τζόρτζια έκανε γνωστή η εφημερίδα Washington Post.

Η μητέρα του 14χρονου μακελάρη φαίνεται πως το πρωί εκείνης της ημέρας είχε μιλήσει με τον σχολικό σύμβουλο και τον είχε προειδοποιήσει για μία «εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη».

Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές κλήσεις της φανερώνουν πως η Μάρσι μίλησε με κάποιον από το σχολείο για περίπου 10 λεπτά, περίπου 30 λεπτά πριν ο γιος της ξεκινήσει τους πυροβολισμούς.

Η Μάρσι αρνήθηκε να αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους πήρε τηλέφωνο στο σχολείο του γιου τους αν και έχει ενημερώσει ήδη την αστυνομία για εκείνο το τηλεφώνημα.

Όπως είπε η ίδια, νιώθει συμπόνια «για τον πόνο και τα δεινά» που περνούν τα θύματα και οι οικογένειές τους και θέλει να βοηθήσει στις έρευνες των αρχών.

Αφού ο σύμβουλος του σχολείου ενημερώθηκε εκείνο το πρωί από την μητέρα του 14χρονου, μέλος του διοικητικού προσωπικού πήγε να ψάξει τον Κολτ Γκρέι αλλά δεν τον βρήκε πουθενά.

Ο 14χρονος κατηγορείται για 4 ανθρωποκτονίες και θα δικαστεί ως ενήλικας.

Υπενθυμίζεται πως σκότωσε δύο συμμαθητές του και δύο καθηγητές του, βυθίζοντας την τοπική κοινότητα στο θρήνο.

Ο πατέρας του, Κόλιν Γκρειν, κατηγορείται επίσης για ανθρωποκτονία, ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σκληρή συμπεριφορά έναντι ανηλίκου, επειδή εκείνος αγόρασε στον μακελάρη το φονικό όπλο.

Πέρυσι τον Μάιο, η αστυνομία είχε ανακρίνει πατέρα και γιο για διάφορες απειλές που υπήρχαν στο διαδίκτυο σχετικά με πυροβολισμούς σε σχολείο.

Ο 14χρονος είχε δηλώσει πως δεν έκανε εκείνος τις απειλές ενώ ο πατέρας του είπε πως ο γιος του δεν έχει καμία πρόσβαση στα κυνηγετικά τουφέκια του.

Εκείνη η υπόθεση έκλεισε αφού οι αρχές δεν κατάφεραν να συνδέσουν κανέναν από τους δύο με τις απειλές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους και δημοσιογράφους κατά τη συγκομιδή ελιών
Παλαιστίνιοι χωρικοί, ακτιβιστές και αρκετοί δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ισραηλινών εποίκων κοντά σε φυλάκιο στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εν μέσω της περιόδου συγκομιδής των ελιών
Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Γκραντ Μπόουντεν, βοηθά τον φωτογράφο του Reuters, Ρανίν Σαουάφτα, μετά από επίθεση ισραηλινών εποίκων
ΗΠΑ: Σάλος με χριστιανό Δημοκρατικό στο Τέξας – Ακολουθεί πορνοστάρ και μοντέλα OnlyFans στο Instagram
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο, ανερχόμενος Δημοκρατικός στο Τέξας που προβάλλει τη χριστιανική του πίστη, δέχεται σφοδρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram
Ο βουλευτής του Τέξας Τζέιμς Ταλαρίκο μιλά σε μια συγκέντρωση
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική