Κόσμος

Ρωσία: «Μπλόκο» από την Meta στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης – «Ζημιώνει τον εαυτό της», απαντά το Κρεμλίνο

Αποκλεισμένη από το Facebook, το Instagram και το WhatsApp έμεινε η Ρωσία, μετά την απόφαση της Meta να απαγορεύσει την πρόσβαση των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης στις συγκεκριμένες εφαρμογές σε όλον τον κόσμο.

«Η Meta ζημιώνει τον εαυτό της και περιπλέκει τις προοπτικές εξομάλυνσης των σχέσεων της Ρωσίας με την εταιρεία», σχολίασε σήμερα (17.09.2024) το Κρεμλίνο.

Η εταιρεία πήρε την συγκεκριμένη απόφαση χθες καθώς θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια ξένης παρέμβασης.

Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά την καταγγελία του υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν, που υποστηρίζει πως το ρωσικό μέσο ενημέρωσης «Russia Today» είναι «παρακλάδι» των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πριν από 15 ημέρες οι αρχές των ΗΠΑ παρουσίασαν μία σειρά από μέτρα που είχαν ως στόχο να επιβάλλουν ποινικές διώξεις και κυρώσεις στη Ρωσία με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις απόπειρες παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές, για τις οποίες κατηγορείται η Ρωσία.

Το Russia Today, που ξεκίνησε το 2005, θεωρείται από τις δυτικές χώρες όργανο προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Το δίκτυο έχει σχολιάσει ειρωνικά τις αμερικανικές ενέργειες και έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι το εμποδίζουν να λειτουργήσει σαν δημοσιογραφικός οργανισμός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011