Επιχειρήσεις

Η Unicredit δεν θα διεκδικήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Commerzbank

Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit SpA, Andrea Orcel, δήλωσε σήμερα (25.9.2024) ότι δεν θα διεκδικήσει θέση στο εποπτικό συμβούλιο του δανειστή του στην Commerzbank AG, παρά το γεγονός ότι ο ιταλικός πιστωτικός όμιλος ενδέχεται να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της γερμανικής τράπεζας με ποσοστό 21%.

«Πρώτον, συνήθως δεν πιστεύω ότι οι επενδυτές έχουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο», δήλωσε ο Orcel σε συνέδριο που διοργάνωσε η Bank of America σήμερα, αναφερόμενος στη συμμετοχή της UniCredit στην Commerzbank. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώ ότι είναι ακατάλληλο για εμάς -αφού είμαστε επενδυτές- να έχουμε θέση στο διοικητικό συμβούλιο, επειδή είμαστε επίσης ανταγωνιστές. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι σωστό».

Η UniCredit έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μερίδιο στην Commerzbank, έναν γερμανικό δανειστή που θεωρείται κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης για την εγχώρια οικονομία, θυμίζει το Bloomberg.

Ο Orcel έχει δηλώσει ότι μια πλήρης εξαγορά είναι μια επιλογή. Eπανέλαβε επίσης την άποψή του ότι οι επιδόσεις της Commerzbank μπορούν να βελτιωθούν. Επισήμανε την υψηλότερη κερδοφορία της UniCredit ως απόδειξη ότι οι προτάσεις του για τον γερμανικό δανειστή θα βοηθήσουν στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.

Η γερμανική κυβέρνηση, στην οποία ανήκει εν μέρει η Commerzbank, έχει δηλώσει ότι αντιτίθεται σε μια εξαγορά και έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο η UniCredit απέκτησε τη συμμετοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Ο προϋπολογισμός για το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης ανέρχεται σε 1,35 δισ. ευρώ και η ανάθεση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι 1,23 δισ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στην κύρια αγορά του ΧΑ επέστρεψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, με τον CEO να χτυπά το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο
Το logo της Τράπεζας Πειραιώς