Κόσμος

Ισράηλ: Με 80 ρουκέτες «απάντησε» η Χεζμπολάχ στη δολοφονία του διοικητή της

Στο στόχαστρο έβαλε σήμερα η Χεζμπολάχ του Λιβάνου την πόλη Σάφεντ, στο βόρειο Ισραήλ, εκτοξεύοντας 80 ρουκέτες, σε απάντηση για τις ισραηλινές επιθέσεις στο λιβανέζικο έδαφος.

«Προς υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του και σε απάντηση για τις βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ σε πόλεις, χωριά και αμάχους, οι μαχητές της Χεζμπολάχ έπληξαν την πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες», ανέφερε η πανίσχυρη φιλοϊρανική οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ σήμερα έκανε αεροπορική επιδρομή στην Βηρυτό «εξουδετερώνοντας» τον αρχηγό του διοικητή της μονάδας drone της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ.

Από την σημερινή επίθεση σκοτώθηκε άλλος ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι 15, ανάμεσά τους και μία γυναίκα που νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Έτοιμη για χερσαία εισβολή στον Λίβανο και η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ

Προετοιμασμένη να υποστηρίξει τα στρατεύματα σε ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δηλώνει πως είναι η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.

Ο αρχηγός του ισραηλινού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στις σημερινές του δηλώσεις τόνισε πως όχι μόνο προετοιμάζεται για την χερσαία εισβολή αλλά και το ότι θα εμποδίσει τις μεταφορές όπλων από το Ιράν προς την Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Θα αποτρέψουμε κάθε απόπειρα μεταφοράς όπλων από το Ιράν στον Λίβανο», τόνισε ο υποπτέραρχος Τομέρ Μπαρ.

«Η αισιοδοξία του Νασράλα πηγάζει από τις προμήθειες που στέλνει το Ιράν», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

«Προετοιμαζόμαστε από κοινού με τη Βόρεια Διοίκηση για μια χερσαία επιχείρηση. Είμαστε έτοιμοι, σε περίπτωση που διαταχθεί. Είναι μια απόφαση που ανήκει στους ανωτέρους μας», είπε κατά την ομιλία του σε οπλίτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν drone στη Σαουδική Αραβία – Μπαράζ επιθέσεων στο Τελ Αβίβ, νεκροί και αγνοούμενοι στη Χάιφα
Διπλωμάτες των ΗΠΑ, του Ιράν και χωρών της περιοχής συζητούν πιθανή κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Axios
Συστήματα Patriot
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος