Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Ενημέρωση στο ανώτατο επίπεδο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Μια ώρα κράτησε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ και τους φόβους για κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τον σχεδιασμό που υπάρχει τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν πιο αυστηρά μέτρα στα σύνορα και στα αεροδρόμια και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και σχέδια για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών κυρίως από τον Λίβανο αν αυτό ζητηθεί. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.
Αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο.
Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση. Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, εντείνουν ελέγχους και συνεργασία για ανταλλαγή πληροφοριών».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη καταρτισθεί σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες που βρίσκονται σε Λίβανο και Ισραήλ το οποίο και θα ενεργοποιηθεί, εάν αυτό απαιτηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και  στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: grcon.bei@mfa.gr.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Κίνημα Δημοκρατίας με επίθεση κατά Κασσελάκη
«Είναι αδύνατον να συναινέσω με την ανοχή μου στην αλλαγή πορείας ενός Κινήματος που γεννήθηκε με κύριο σύνθημα τη Συμμετοχική Δημοκρατία και μεταλλάσσεται σε ένα αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα», αναφέρει
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Τα κόμματα στα οποία ποντάρει η ΝΔ για την επιστολική ψήφο και τις τρεις έδρες στους απόδημους στις εκλογές του 2027
Στην κυβέρνηση υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση για τις αλλαγές που θα συζητηθούν στη Διακομματική και ότι θα συγκεντρωθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα, 200 ψήφοι
Βουλή
Θάνος Πλεύρης: Καμία διαδικασία νομιμοποίησης ατόμων που βρίσκονται παράνομα στη χώρα
«Όποιος αυτή τη στιγμή είναι παράνομος, θα μείνει παράνομος, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της σύλληψής του όπου βρεθεί, της φυλάκισής τους δύο με πέντε χρόνια και της επιστροφής του»
Θάνος Πλεύρης
ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Σαφής αποδοκιμασία από τον ΥΠΕΞ, ο πρωθυπουργός να τον απομακρύνει από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «διχαστικές και εθνικά επικίνδυνες δηλώσεις» που αναπαράγουν ακροδεξιά ρητορική και τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο
Μακάριος Λαζαρίδης 8