Κόσμος

Φρικτό έγκλημα στη Μασσαλία: Μαχαίρωσαν 50 φορές ανήλικο και τον έκαψαν

Θύμα άγριας δολοφονίας έπεσε ένας 15χρονος στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, με τους δράστες να τον μαχαιρώνουν τουλάχιστον 50 φορές και να τον καίνε ζωντανό, μετέδωσε σήμερα (06.10.24) το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Μασσαλία, με τις εισαγγελικές αρχές να εκτιμούν πως οι δύο υποθέσεις που συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Το πρόβλημα έχει επανέλθει στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα, με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, Νικολά Μπεσόν, να δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή ότι τα θύματα και οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων είναι όλο και νεότεροι. Ο 15χρονος δολοφονήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε ένα περιστατικό που ο Μπεσόν χαρακτήρισε ως «άνευ προηγουμένου αγριότητα».

Την περασμένη Παρασκευή, ένας 36χρονος ποδοσφαιριστής, ο Νεσίμ Ραμντάν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από έναν 14χρονο, μία υπόθεση που συνδέεται με τη δολοφονία της Τετάρτης.

Οι αρχηγοί του εμπορίου ναρκωτικών στη Μασσαλία στρατολογούν άτομα μέσω αγγελιών στα social media, «αναθέτοντας» το εμπόριο δρόμου σε νεαρούς γνωστούς ως «jobbeurs».

Ο Μπεσόν δήλωσε την Κυριακή ότι πλέον νεαρά αγόρια ανταποκρίνονται σε αγγελίες όχι μόνο για την πώληση ρητίνης κάνναβης, αλλά και για να σκοτώσουν «χωρίς κανένα ίχνος μετάνοιας ή σκέψης».

Ο 15χρονος είχε προσληφθεί μέσω κοινωνικών δικτύων από έναν 23χρονο κρατούμενο για να εκφοβίσει έναν ανταγωνιστή, βάζοντας φωτιά στην πόρτα του, με την υπόσχεση να πληρωθεί 2.000 ευρώ, ανέφερε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι ο νεαρός κρατούμενος από τις φυλακές Luynes, νότια του Aix-en-Provence, είχε αυτοχαρακτηριστεί μέλος της DZ Mafia.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, ο 15χρονος εντοπίστηκε από μέλη αντίπαλης συμμορίας, τα οποία τον έψαξαν και ανακάλυψαν ότι είχε στην κατοχή του όπλο. Για να τον τιμωρήσουν, τον μαχαίρωσαν επανειλημμένα και στη συνέχεια τον έκαψαν.

«Τον μαχαίρωσαν 50 φορές και τον μετέφεραν στο συγκρότημα κατοικιών Fonscolombes, όπου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, τον έκαψαν ζωντανό», δήλωσε ο Μπεσόν. Ο φίλος του, επίσης 15 ετών, κατάφερε να διαφύγει, πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία