Κόσμος

Νεπάλ: 5 Ρώσοι ορειβάτες σκοτώθηκαν στο Νταουλαγκίρι, την έβδομη ψηλότερη κορυφή του κόσμου

Τραγωδία στο Νεπάλ. Πέντε ορειβάτες από τη Ρωσία έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πτώσης στην έβδομη ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το όρος Νταουλαγκίρι.

Ένας διοργανωτής αποστολών αναρρίχησης στο όρος Νταουλαγκίρι του Νεπάλ δήλωσε την Τρίτη (08.10.2024) ότι οι πέντε Ρώσοι ορειβάτες φαίνεται ότι γλίστρησαν και έπεσαν, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι Ρώσοι ορειβάτες σκαρφάλωναν στο όρος Νταουλαγκίρι ύψους 8.167 μέτρων όταν χάθηκαν τα ίχνη τους και δηλώθηκαν την Κυριακή (06.10.2024) ως αγνοούμενοι.

Ωστόσο, ένα ελικόπτερο διάσωσης εντόπισε την Τρίτη τις σορούς των άτυχων Ρώσων ορειβατών, δήλωσε ο Πέμπα Τζάνγκμπου Σέρπα της εταιρείας I AM Trekking and Expeditions με έδρα το Κατμαντού.

Δύο από τους ορειβάτες είχαν φτάσει στην κορυφή, ενώ οι υπόλοιποι τρεις επέστρεφαν χωρίς να το καταφέρουν.

Και οι πέντε δεν μπόρεσαν ποτέ να επικοινωνήσουν με τα μέλη της ομάδας στον καταυλισμό βάσης.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει παρθεί απόφαση για τη μεταφορά των σορών των πέντε Ρώσων ορειβατών από το Νταουλαγκίρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου