Κόσμος

Καναδάς: Αεροσκάφος της Air India έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω φάρσας για βόμβα

Αναγκαστική προσγείωση στον βόρειο Καναδά έκανε ένα αεροσκάφος της Air India μετά από φάρσα για τοποθέτηση βόμβας. 

Η πτήση, που συνέδεε το Νέο Δελχί με το Σικάγο, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ικάλουιτ, της μεγαλύτερης πόλης στο βορειότερο τμήμα του Καναδά, ως «προληπτικό μέτρο», αφότου βρέθηκε στο στόχαστρο μιας «απειλής για την ασφάλεια, που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά», εξήγησε η Air India.

Το αεροσκάφος και οι επιβάτες ελέγχθηκαν εκ νέου «σε συμφωνία με το πρωτόκολλο ασφαλείας», επισήμανε η εταιρεία.

Η Air India και άλλες ινδικές αεροπορικές εταιρείες έχουν πέσει θύματα «ενός συγκεκριμένου αριθμού απειλών τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Όλες ήταν «απάτες», όμως «ως ένας υπεύθυνος αερομεταφορέας, όλες οι απειλές λαμβάνονται σοβαρά υπόψη», υπογράμμισε η Air India.

Χθες, μια πτήση της Air India, που είχε αναχωρήσει από το Μουμπάι με προορισμό τη Νέα Υόρκη, εξετράπη προς το Νέο Δελχί, έπειτα από έναν ψευδή συναγερμό, μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ.

Παρόμοιες φάρσες έγιναν σε βάρος δύο πτήσεων της ινδικής εταιρείας χαμηλού κόστους IndiGo, που επρόκειτο να αναχωρήσει με προορισμό την Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία και δύο με προορισμό το Μουσκάτ, την πρωτεύουσα του Ομάν, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η ινδική αεροπορική εταιρεία Vistara είχε αναφέρει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι μία από τις πτήσεις της, που συνέδεε το Μουμπάι με τη Φρανκφούρτη πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία λόγω ενός συναγερμού για βόμβα, ο οποίος αποδείχθηκε εν τέλει ψευδής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο