Κόσμος

Τζόρτζια Μελόνι: Το πρωτόκολλο συνεργασίας Ιταλίας-Αλβανίας για το μεταναστευτικό θα φέρει αποτελέσματα

Σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της συντηρητικής εφημερίδας «Il Tempo», η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στα κέντρα για μετανάστες που δημιούργησε η χώρα της στη βόρεια Αλβανία, καθώς και στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Όπως τόνισε η Τζόρτζια Μελόνι «είχαν υπολογίσει ότι θα υπήρχαν κάποια προβλήματα, αλλά το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα σε Ιταλία και Αλβανία για το μεταναστευτικό θα φέρει αποτελέσματα».

Ακόμη ανέφερε πως «δεν θα επιτρέψω το μοντέλο αυτό που δημιουργήσαμε, με πλήρη σεβασμό στο ιταλικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, να αποδομηθεί επειδή ορισμένοι πολιτικοί δεν συμφωνούν με αυτό και με το πώς πρέπει να διαχειριστούμε την μετανάστευση. Είμαι αποφασισμένη να τραβήξω μπροστά»,

Σε ερώτηση σχετικά με το «αν υπάρχει σχέδιο του δικαστικού σώματος, το οποίο να στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης», η Ιταλίδα πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν θα μιλούσα για συνωμοσία. Διαβάζω ότι κάποιοι θεωρούν ότι ερμηνεύω τα πάντα ως συνωμοσία.

Δεν υπάρχει σχέδιο με στόχο την ανατροπή της λαϊκής βούλησης, αλλά υπάρχει σίγουρα “ζαμανφουτισμός” σχετικά με τη λαϊκή βούληση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Βενεζουέλα στα πρόθυρα πολέμου: Ο Τραμπ στέλνει αεροπλανοφόρο για να διαλύσει τα καρτέλ ναρκωτικών – Αντιδρά ο Μαδούρο
«Μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο, υπόσχονταν πως δεν θα αρχίσουν ποτέ ξανά πόλεμο και κατασκευάζουν έναν πόλεμο τον οποίο θα αποτρέψουμε», τόνισε ο Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ
«ΗΠΑ και Ρωσία κοντά στη λύση για την Ουκρανία – Σημαντικό ότι ο Ζελένσκι αναγνώρισε τις γραμμές των μετώπων», λέει το Κρεμλίνο
«Χαμηλός ο αντίκτυπος των νέων κυρώσεων στο πετρέλαιο», εκτίμησε ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας - «Η συνάντηση Τραμπ με Πούτιν δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε»
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 35