Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για κλιμάκωση λόγω της εμπλοκής στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας

«Η Ρωσία είναι αυτή που κλιμακώνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία με την ανάπτυξη στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα», υποστήριξαν οι ΗΠΑ, απαντώντας στην προειδοποίηση της Μόσχας για την αυξανόμενη εμπλοκή της Ουάσιγκτον στον πόλεμο.

Αφορμή για την προειδοποίηση της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ είναι το πράσινο φως που φέρεται να έδωσαν στο Κίεβο, προκειμένου να εξαπολύσει επιθέσεις με αμερικανικής κατασκευής πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε μεγάλο βάθος στη ρωσική επικράτεια.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου, Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να επιτρέψει στην Ουκρανία να εξαπολύσει τέτοιες επιθέσεις, αλλά επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ «πάντα θα τροποποιούν και θα προσαρμόζουν τις δυνατότητες που παρέχουν στην Ουκρανία όταν κρίνεται σκόπιμο».

Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, υποστήριξαν σε δηλώσεις τους σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι το πράσινο φως στην Ουκρανία για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της Ρωσίας δόθηκε εν είδει ανταπόδοσης στην εμπλοκή βορειοκορεατικών στρατευμάτων στη σύγκρουση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε χθες Δευτέρα (18.11.2024) ότι η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά, επιδιώκοντας να κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία είναι αυτή που κατ’ επανάληψη κλιμακώνει τη σύγκρουση», αντέτεινε ο Μίλερ, αναφερόμενος στους 11.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες που οι ΗΠΑ λένε ότι έχουν αναπτυχθεί στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ και έχουν εμπλακεί σε μάχες με ουκρανικές δυνάμεις

«Πρόκειται για τεράστια κλιμάκωση από τη Ρωσία, η οποία φέρνει ασιατικά στρατεύματα σε έναν πόλεμο στην Ευρώπη», είπε ο Μίλερ, συμπληρώνοντας ότι η απάντηση των ΗΠΑ θα είναι σθεναρή. «Θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να λογοδοτήσει η Ρωσία για τις πράξεις της, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών που οδηγούν σε κλιμάκωση» της σύγκρουσης, για τις οποίες ο Μίλερ είπε πως θα πρέπει να λογοδοτήσει, επίσης, η Βόρεια Κορέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά η ψηφοφορία των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει λευκός καπνός
Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ψηφοφορίες, στις 10:30, 12:00, 18:30 και 20:00 το απόγευμα - Ποιες οι διαδικασίες στην περίπτωση που εκλεχθεί ο νέος Πάπας
Καμινάδα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 2
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία περιμένει το «Habemus Papam» - Συνεδριάζουν ξανά οι Καρδινάλιοι, τέσσερις ψηφοφορίες σήμερα
Οι 133 Καρδινάλιοι αναμένεται να ψηφίσουν για πρώτη φορά (σήμερα) στις 10:30 το πρωί - Αυξάνονται οι πιθανότητες για την ανάδειξη του νέου Αγίου Πατέρα - Τι διαδικασία ακολουθείται με το που βγει λευκός καπνός
Κόσμος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου 6