Πολιτική

Σήμερα η ψήφιση του προϋπολογισμού: Live οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή – Στις 7 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Μητσοτάκης κι Ανδρουλάκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με τα βλέμματα στραμμένα στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο σήμερα, Κυριακή (15.12.24) στη Βουλή, με τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό να ολοκληρώνεται αργά το απόγευμα και στη συνέχεια να ακολουθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με τα βλέμματα πάντως να είναι στραμμένα στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τις προμήθειες των τραπεζών και την αξιοποίηση 20.000 ακινήτων.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη να αναμένεται στις 7 το απόγευμα.

Η πρώτη παρέμβαση που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, αφορά στη μείωση των προμηθειών που επιβαρύνουν τους πολίτες σε κάθε συναλλαγή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα αγγίζει το 50% (για τις υψηλές προμήθειες).

Η δεύτερη παρέμβαση αναμένεται να κινείται προς την κατεύθυνση διοχέτευσης στην αγορά περίπου 20.000 ακινήτων που έχουν στην «κατοχή» τους οι τράπεζες από πλειστηριασμούς, και μένουν αναξιοποίητα, ως ένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

«Μετωπική» αναμένεται να είναι η αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσέρχεται στη συζήτηση μετά από 16 χρόνια από τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει απορρίψει ήδη ως μη εφαρμόσιμες τις προτάσεις Ανδρουλάκη για μείωση του Φ.Π.Α. στα βασικά είδη διατροφής και στην υπερφορολόγηση των τραπεζών, αναμένεται να καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει «αξιόπιστες» και “ρεαλιστικές” προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

Σημειώνεται πως μεταξύ των ομιλιών του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ανδρουλάκη αναμένεται η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

 

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική φανερή ψηφοφορία επί του κρατικού προϋπολογισμού 2025, η οποία -κατά παράδοση- επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Για το μείζον αυτό θέμα, η κυβέρνηση, όπως θα σημειώσει ο πρωθυπουργός, προωθεί μέσα στο 2025 και τα προγράμματα «Σπίτι μου 2» και «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι εθνικοί χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
17
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37