Κόσμος

Εκτροπή πτήσης της Ryanair μετά από παρεμβολές GPS – Το αεροπλάνο δεν μπορούσε να προσγειωθεί

Προηγήθηκαν δύο αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης

Ένα νέο συμβάν με αεροπλάνο έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα περιστατικά που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, στον απόηχο του τραγικότερου για τη Νότια Κορέα αεροπορικού δυστυχήματος στο αεροδρόμιο της Μουάν.

Μία πτήση της Ryanair από τη Ρίγα προς τη Βιέννη εκτράπηκε στο κοντινό Μπρνο, στην Τσεχία, αργά το βράδυ της Δευτέρας (30.12.24), έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης του αεροπλάνου λόγω παρεμβολών στο GPS, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται την εφημερίδα Die Presse.

Τα συστήματα πλοήγησης του αεροσκάφους αντιμετώπισαν παρεμβολές GPS πάνω από την Πολωνία και δεν επανήλθαν μέχρι την άφιξη στην αυστριακή πρωτεύουσα, ανέφερε η Die Presse, επικαλούμενη δήλωση του πιλότου. Στη συνέχεια η πτήση εκτράπηκε προς το Μπρνο, όπου η ορατότητα ήταν καλύτερη.

Η Βόρεια Ευρώπη έχει δει μια έξαρση των παρεμβολών GPS από το 2022, για τις οποίες οι αξιωματούχοι κατηγορούν ευρέως τη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς