Tasteit

Kir Royal: Το πολυτελές ποτό με δύο υλικά που είναι τέλειο για γιορτές

Σερβίρετε με ένα φρέσκο σμέουρο σε κάθε ποτήρι

Μια ιδιαίτερη βραδιά, όπως η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θέλει και ένα ιδιαίτερο ποτό για να υποδεχτούμε το νέο έτος, να κάνουμε όνειρα και μελλοντικά σχέδια και να φιληθούμε για καλή χρονιά.

Όπως, λοιπόν και να σας βρει η νέα χρονιά, μόνους, με παρέα, με παγιέτα ή με πιτζάμα, ένα πολυτελές ποτό μπορεί να αλλάξει το σκηνικό, ίσως και να σας πείσει να βγάλετε την πιτζάμα και να «μπείτε» ξανά στη ζωή.

Το ελαφρύ, ευκολόπιοτο Kir Royal, γίνεται με ξηρό αφρώδες κρασί ή σαμπάνια και λικέρ Crème de cassis (λικέρ φραγκοστάφυλο). Μπορούμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λικέρ με άρωμα πορτοκάλι, ρόδι, βύσσινο ή φράουλα, ας πούμε.

Σερβίρεται σε μακρόστενα ποτήρια σαμπάνιας (flute), γιατί και η παρουσίαση έχει μεγάλη σημασία. Ένα φρέσκο φρούτο, κοντά στη γεύση του λικέρ που θα επιλέξετε, μέσα στο ποτήρι, δίνει ωραία αίσθηση. Όπως και μερικοί σπόροι ροδιού.

Είναι πανεύκολο να γίνει και χωρίς μετρήματα και ιδανικό ποτό καλωσορίσματος πριν το φαγητό και τα κρασιά που θα το συνοδεύσουν.

Kir Royal

Υλικά:

  • 1/4 του ποτηριού λικέρ Crème de cassis
  • σαμπάνια ή άλλο αφρώδες ξηρό κρασί
  • Φρέσκα σμέουρα ή σπόροι ροδιού

iStock

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο 1/4 ενός μακρόστενου ποτηριού της σαμπάνιας, λικέρ Crème de cassis (λικέρ φραγκοστάφυλο) ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας.

Γεμίζουμε το ποτήρι με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες ξηρό κρασί.

iStock

Βάζουμε σε κάθε ποτήρι ένα φρέσκο σμέουρο ή μερικούς σπόρους ροδιού.

Cheeers!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Ταβέρνα Οικονόμου: H καλλιτεχνική εκδοχή της νοστιμιάς
Οι Παριζιάνοι έχουν τα μπιστρό, οι Ιταλοί τις τρατορίες κι εμείς τις ταβέρνες. Ανάμεσά τους, σταθερή αξία αποτελεί αυτό το ιστορικό στέκι των Πετραλώνων, για τα γεμιστά, τους λαχανοντολμάδες, το στιφάδο, τους γίγαντες, τις μπάμιες και το κοκκινιστό, αλλά και τα έργα Τέχνης.
Ταβέρνα Οικονόμου: H καλλιτεχνική εκδοχή της νοστιμιάς 3