Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσκάλεσε τον νέο πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν να επισκεφθεί την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του Λιβάνου για την ανάληψη καθηκόντων του και επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας στην πολύπλευρη στήριξη του Λιβάνου

Πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα απηύθυνε στον πρόεδρο του Λιβάνου, στρατηγό Ζοζέφ Αούν (Joseph Aoun) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο άνδρες το πρωί της Τρίτης (14.1.25).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον πρόεδρο του Λιβάνου για την ανάληψη καθηκόντων του και επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας στην πολύπλευρη στήριξη του Λιβάνου.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Ζοζέφ Αούν να επισκεφθεί την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο στρατηγός Ζοζέφ Αούν εξελέγη την περασμένη Πέμπτη (09.01.2025) πρόεδρος του Λιβάνου, με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να δηλώνει από την πρώτη στιγμή ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών, η οποία θα επιτευχθεί όταν το κράτος αποκτήσει το μονοπώλιο όπλων, με το βλέμμα στραμμένο στη Χεζμπολάχ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ, όρθιοι, θα έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του, τόνισε πως στόχος είναι η αναγέννηση του κόμματος για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - Οι αιχμές προς τον Σπίρτζη
Σωκράτης Φάμελλος
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3