Κόσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντήσει τον βασιλιά της Ιορδανίας στον Λευκό Οίκο στις 11 Φεβρουαρίου

Η πρόσκληση Τραμπ έρχεται μετά από την πρόταση να μεταφερθούν οι κάτοικοι της λωρίδας της Γάζας στην Ιορδανία και την Αίγυπτο

Η Ιορδανία ανακοίνωσε πως ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ προσκλήθηκε στο Λευκό Οίκο στις 11 Φεβρουαρίου για να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο βασιλιάς στην Ιορδανία δέχθηκε «μια πρόσκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσαν τα ανάκτορα.

Η πρόσκληση αυτή γίνεται μετά την πρόταση του αμερικανού προέδρου να μεταφερθούν οι κάτοικοι της λωρίδας της Γάζας στην Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποστηρίξει πως οι κάτοικοι της Γάζας «θα μπορούσαν να ζήσουν σε ζώνες πολύ πιο ασφαλείς και ίσως πολύ πιο άνετες».

Η πρότασή του καταδικάσθηκε ευρύτατα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Το Αμάν και το Κάιρο απέρριψαν κατηγορηματικά αυτή την ιδέα, όμως την Πέμπτη ο Τραμπ επέμεινε και πάλι.

Ο βασιλίας Αμπντάλα Β’, η χώρα του οποίου φιλοξενεί ήδη περίπου 2,3 εκατομμύρια παλαιστίνιους πρόσφυγες, είχε τονίσει την προηγουμένη πως οι Παλαιστίνιοι πρέπει να μείνουν στη γη τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Η Μπριζίτ Μπαρντό υπήρξε για δεκαετίες το απόλυτο είδωλο