Κόσμος

Η Βρετανία «συμμερίζεται» την επιθυμία Τραμπ να λήξει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Προτεραιότητα για το Λονδίνο είναι να βρεθεί η Ουκρανία σε όσο το δυνατόν ισχυρότερη θέση σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις

Η κυβέρνηση Στάρμερ στη Βρετανία συμμερίζεται την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Βρετανία προτεραιότητα για το Λονδίνο είναι να βρεθεί η Ουκρανία σε όσο το δυνατόν ισχυρότερη θέση σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

«Συμμεριζόμαστε την επιθυμία του προέδρου (των ΗΠΑ) Τραμπ να τερματίσει αυτόν τον βάρβαρο πόλεμο. Η Ρωσία θα μπορούσε να το κάνει αύριο, αποσύροντας τις δυνάμεις της και τερματίζοντας την παράνομη εισβολή της», ανέφερε εκπρόσωπος του Φόρειν Όφις.

«Έχουμε πει ότι θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης. Προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή είναι να βάλουμε την Ουκρανία σε όσο το δυνατόν ισχυρότερη θέση», υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στον Καναδά: 17χρονος τρανς ο δράστης της επίθεσης με τους 10 νεκρούς σε γυμνάσιο
Την ταυτότητα του δράστη επιβεβαίωσε ο θείος του, λέγοντας ότι πρόκειται για τον 17χρονο Jesse Strang - Από την επίθεση υπάρχουν και 27 τραυματίες, δυο εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση
Μακελειό στο γυμνάσιο Τάμπλερ Ριτζ,
Η στιγμή που η Ζιζέλ Πελικό ενημερώθηκε για τη φρίκη: «Μου έδειξαν μια φωτογραφία με έναν άνδρα που με βίαζε»
«Ο σύζυγός σας έχει συλληφθεί, δεν θα επιστρέψει στο σπίτι μαζί σας - Πρέπει να ξέρετε ότι έχετε πέσει θύμα βιασμού αρκετές φορές, έχουμε συλλάβει 53 άτομα» της αποκάλυψαν
Η Ζιζέλ Πελικό
Μίνι ανασχηματισμός στην Τουρκία μέσα στη νύχτα - Ο Ερντογάν αντικατέστησε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών
Στο υπουργείο Εσωτερικών διορίστηκε ο Μουσταφά Τσιφτσί, ενώ υπουργός Δικαιοσύνης ο Ακίν Γκιουρλέκ, γενικός εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης που είχε πρωτοστατήσει στις διώξεις κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή και επιμένει ότι το Ιράν θέλει συμφωνία
Εξαπέλυσε αιχμές κατά των προκατόχων του, Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν, τους οποίους κατηγόρησε ότι με τη στάση τους απέναντι στην Τεχεράνη «δημιούργησαν ένα τέρας»
Ντόναλντ Τραμπ