Πολιτική

Χατζηδάκης: «Αν δεν θα θέλαμε να ”πέσει” φως για τα Τέμπη δεν θα παραγγέλναμε εμείς μελέτες»

«Σε κάθε τραγωδία, πρέπει να υπάρχει κάθαρση και εννοείται ότι θα υπάρξει κάθαρση», επισήμανε ο υπουργός

Για την τραγωδία των Τεμπών μίλησε υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνοντας  ότι η κυβέρνηση διαφάνεια στην υπόθεση.

 «Πέρυσι έτυχε να συναντηθώ με τον πατέρα Πλακιά στην Καλαμπάκα, ήταν από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες της ζωής μου. Εγώ δεν μπορώ να αντέξω να χωρίζεται η Ελλάδα σε αυτούς που στενοχωρήθηκαν και σε αυτούς που δεν στενοχωρήθηκαν. Είμαστε και εμείς εξίσου Έλληνες και εξίσου άνθρωποι», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης στο Live News για την υπόθεση των Τεμπών.

«Σε κάθε τραγωδία, πρέπει να υπάρχει κάθαρση και εννοείται ότι θα υπάρξει κάθαρση. Αν δεν υπάρξει αυτό θα στραφεί πρωτίστως εναντίον της κυβέρνησης. Ασκήθηκαν οι 43 διώξει και θα κολλούσαμε στον λαθρέμπορο του ξυλολίου;», είπε ο υπουργός.

Όσον αφορά το νομικό σκέλος των Τεμπών ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι έχουν ασκηθεί 43 διαφορετικές διώξεις και πρόσθεσε:

«Εδώ αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών, λέει το Σύνταγμα ότι οι ανακριτές παραπέμπουν ‘ ‘αμελλητί” την δικογραφία στη Βουλή και θα αποφασίσει η Βουλή. Ασκήθηκαν οι 43 διώξει και θα κολλούσαμε στον λαθρέμπορο του ξυλολίου;».

Όταν ρωτήθηκε για το «μπάζωμα» που έγινε στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος απάντησε:

«Λένε ότι επιχειρήθηκε με το μπάζωμα να εξαφανιστούν τα πειστήρια του εγκλήματος. Λοιπόν τα πειστήρια ήταν στη μία πλευρά του τρένου, δεν ήταν στην άλλη; Στην άλλη δεν έγινε απολύτως τίποτα. Αν υπήρχαν όλα αυτά τα ξυλόλια και όλα τα υπόλοιπα που λένε, προφανώς θα είχαν πάει και στη άλλη πλευρά και θα υπήρχαν ευρήματα».

«Όσο περισσότερο καθυστερεί η διαδικασία, τόσο χειρότερο είναι για τη κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε να γίνουν όλα γρήγορα και με διαφάνεια. Αν δεν θα θέλαμε να ”πέσει” φως δεν θα παραγγέλναμε εμείς μελέτες», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Για τα προβλήματα της καθημερινότητας με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι πολίτες ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε: «Η Ελλάδα ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, ανεβαίνει γρήγορα. Υπάρχουν κι άλλες θετικές εξελίξεις αυτή τη χρονιά, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Ως υπουργός Οικονομικών να πω ότι η πολιτική σταθερότητα είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να πάει η χώρα μπροστά μαζί με τη κοινή λογική».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Παναγόπουλου: Στα «κάγκελα» τα κόμματα μετά την έρευνα εις βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ για υπεξαίρεση κονδυλίων
Οι κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προκαλούν σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις – Παραίτηση ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «συνδικαλιστική μαφία» καταγγέλλει το ΚΚΕ – Τι λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Νίκη
Γιάννης Παναγόπουλος 6
Πώς η «Διαφάνεια» του Αλέξη Τσίπρα θα «παρακολουθεί» τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος - Επτά παραδείγματα
Σκοπός της πλατφόρμας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού, είναι να οργανώσει, να ενοποιήσει και να καταστήσει πραγματικά αξιοποιήσιμη την ήδη διαθέσιμη πληροφορία
Αλέξης Τσίπρας
Μαρινάκης στο 12ο briefing για τους πολίτες: Τέσσερις μεγάλες αλλαγές στην προσεχή Συνταγματική Αναθεώρηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων, την ανεργία, την ψήφο των αποδήμων, αλλά και σε πιο εξειδικευμένα θέματα
Παύλος Μαρινάκης
«Φαγωμάρα» δίχως τέλος στο ΠΑΣΟΚ: Αντιπαράθεση Καββαθά και Χρηστίδη στη Βουλή για τις συλλογικές συμβάσεις - «Μειώνετε τους μικρομεσαίους με όσα λέτε»
«Όποτε μας συναντάτε λέτε πως μας στηρίζετε και εδώ να λέτε πως εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
Γιώργος Καββαθάς
Οργισμένη (πάλι) η Κωνσταντοπούλου: Η Νέα Δημοκρατία να μετονομαστεί σε Νέα Δικογραφία, ο Γεωργιάδης είναι υπόλειμμα του ολοκληρωτισμού
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «κρύβεται» και αποφεύγει τη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου